Roglič do etapne zmage in skupnega vodstva

Drugi športi 10. Mar 202116:28 > 17:00 0 komentarjev
Twitter/Team Jumbo-Visma cycling
Twitter/Team Jumbo-Visma cycling

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Enaintridesetletni Kisovčan je bil po 187,5 km od Chalon-sur-Saona do Chiroublesa za 12 sekund hitrejši od lanskega zmagovalca, Nemca Maximiliana Schachmanna in Francoza Guillauma Martina. Roglič je prevzel tudi skupno vodstvo.

Tokratna preizkušnja se je začela v kraju Chalon-sur-Saone in je bila dolga slabih 188 kilometrov. Kolesarji so morali premagati kar šest vzponov druge kategorije, ki pa so bili le ogrevanje pred ciljnim vzponom na Chiroubles (702 mnv).

Prav tam se je Roglič prebil na čelo kolone in v vodstvu ostal vse do cilja. V skupnem seštevku ima zdaj na prvem mestu 35 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Schachmannom, ki je lani osvojil preizkušnjo od Pariza do Nice.

“Vesel sem tega rezultata. Že včeraj sem si dokazal, da dobro delam. Zelo sem vesel, da je naša ekipa danes dosegla dve zmagi (uvodno etapo Dirke od Tirenskega do Jadranskega morja je dobil moštveni kolega Wout van Aert, op. a.),” je takoj po etapni zmagi povedal Roglič in dodal: “Bil je težek dan, kar mi pravzaprav ustreza. Vesel sem, da sem imel močni nogi, in da mi je uspelo zmagati,” je po dirki za TV Slovenija povedal Primož Roglič.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!