Rusi prepričani, da svetovni šport brez njih ne more

Drugi športi 23. Jun 202411:17 1 komentar
Foto: Profimedia

Ruski minister za šport Mikhail Degtjarev je prepričan, da zaradi odsotnosti ruskih športnikov z mednarodnih tekmovanjih trpi ves svet.

Ruski športniki bodo kmalu znova del mednarodne športne skupnosti, saj ta brez njih ne more, je v soboto poudaril ruski minister za šport Mikhail Degtjarev. “Prepričan sem, da se bo število tekmovanj, na katerih bodo ruski športniki smeli nastopiti, že kmalu v porastu,” je za tiskovno agencijo Interfax zatrdil Degtjarev, ki se je v družbi nekaterih tujih ministrov za šport v Kazanu udeležil iger BRICS – mednarodnega tekmovanja gospodarskega združenja Brazilije, Rusije, Indije, Kitajske in Južnoafriške republike.

“Navijači in športniki iz drugih držav to zahtevajo. Od leta 2020 do 2023 so naši športniki sodelovali na 8000 mednarodnih športnih dogodkih. Vidimo, kako močno je upadla veljava nekaterih dogodkov zaradi odsotnosti ruskih športnikov. Ta proces se bo prej ali slej končal. To je neizogibno. Škodi svetovnemu športu,” besede Degtjareva povzema tiskovna agencija Reuters.

Športniki iz Rusije in Belorusije vse od invazije na Ukrajino ne smejo nastopati na največjih mednarodnih športnih prireditvah, kar so ruske oblasti ostro obsodile, tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Marija Zaharova pa je dejala, da Mednarodni olimpijski komite zaradi tega drsi “v rasizem in neonacizem”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje