Ryderjev pokal v roke Američanom

Drugi športi 27. Sep 20217:14 > 9:05 0 komentarjev
Ryderjev pokal
Foto: Ashley Landis / AP / Guliverimage

Ameriška zvezdniška ekipa je pričakovano osvojila 43. Ryderjev pokal v golfu in ga tako vzela iz rok branilcev naslova, Evropejcev. Odločilne pol točke za neubranljivo prednost in zmago je gostiteljem pred približno 40.000 navijači na igrišču Whistling Straits v Wisconsinu prinesel Collin Morikawa, ki je remiziral z Norvežanom Viktorjem Hovlandom.

Ekipa ZDA, ki jo je kot kapetan vodil Steve Stricker, je za zmago potrebovala 14,5 točke, medtem ko bi branilcem naslova iz Evrope za končni uspeh zadostovalo 14 točk.

“Sem brez besed. To je bila najboljša predstava golfa v zgodovini. Pred vami stoji najboljša ekipa vseh časov. To so neverjetni igralci. Prišli so sem z ogromno motivacijo, neverjetno energijo in odlično formo. Enostavno so predobri,” je od ponosa žarel kapetan Stricker, ki imel v svoji ekipi devet igralcev od enajstih najboljših na svetovni lestvici, od tega osem mlajših od trideset let.

Potem ko so Patrick Cantlay, Scottie Scheffler in Bryson Dechambeau ZDA priigrali visoko prednost s 14:6, je končni udarec ekipi Evrope zadal Morikawa.

Z novim uspehom so Američani, ki imajo v svojih vrstah devet igralcev iz prve enajsterice na svetovni lestvici, bilanco v osvojenih Ryderjevih pokalih proti Evropejcem izboljšali na 27:14 ob dveh neodločenih izidih. Ekipa Evrope je sicer slavila na devetih od zadnjih 13 dvobojev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!