Slovenci odpotovali v Egipt – kot zadnji odpadel Mazej

RZS/Twitter
Foto: RZS/Twitter

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v torek zjutraj odpotovala v Egipt, ki bo med 13. in 31. januarjem gostil svetovno prvenstvo.

Selektor Ljubomir Vranješ je v Egipt odpeljal 19 rokometašev, od reprezentantov, ki so opravili priprave, je doma ostal Tadej Mazej, ekipi pa se je tik pred odhodom pridružil vratar Urh Kastelic.

V Egipt je odpotovalo 19 reprezentantov.

Iz Rokometne zveze Slovenije so sporočili, da so ob Kastelicu v Egipt odpotovali še vratarja Klemen Ferlin in Miljan Vujović, krilni igralci Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Blaž Janc in Dragan Gajić, zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Staš Skube, Rok Ovniček, Domen Makuc, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Nejc Cehte ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 16 igralcev.

Slovenija bo prvič na delu v četrtek ob 18. uri po slovenskem času. Prvi nasprotnik Vranješevih izbrancev je Južna Koreja, nato pa sledita še preizkusa z Rusijo in Belorusijo. Najboljše tri reprezentance napredujejo v drugi del tekmovanja, kjer se bodo za najvišji mesti in za napredovanje v četrtfinale, borile s trojico iz skupinge G (Švedska, Egipt, Češka in Čile).

Zadovoljen sem s preteklimi desetimi dnevi v Laškem. Seveda je še nekaj stvari, ki jih moramo do tekem v Egiptu popraviti. Najbolj pomembno je, da smo vsi ostali zdravi. Sedaj se z veliko željo odpravljamo na svetovno prvenstvo. Tam pričakujem, da bomo v danem trenutku tekme odigrali po najboljših močeh in da na vsaki tekmi pokažemo izjemno željo. Imamo dobre posameznike, a odlični moramo biti kot ekipa,” je dejal Vranješ.

Za Slovenijo je to deveti nastop na svetovnih prvenstvih. Najboljša uvrstitev je tretje mesto izpred štirih let v Franciji.

V Egipt moramo oditi z vizijo, da vsako tekmo odigramo po najboljših močeh. Treba je stopati stopničko za stopničko in mislim, da nam to lahko prinese dober rezultat,” je za STA še dodal Dragan Gajić.

Slovenija je pred svetovnim prvenstvom uvrščena med favorite za najvišja mesta in je v družbi Francije, Španije, branilke naslova Danske, Norveške, Nemčije, Hrvaške in ostalih.

Komentari

Vaš komentar