Špela Ponomerko Janić za začetek do petega mesta

Drugi športi 12. Maj 202319:33 0 komentarjev
Špela Ponomarenko Janić
Foto: KZS

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na prvi postaji svetovnega pokala v madžarskem Szegedu zasedla peto mesto na 200 m. V isti disciplini je bila Mia Medved skupno 12., Rok Šmit pa je med kajakaši na 500 m zasedel končno 21. mesto, je po maratonskem sporedu drugega dne sporočila Kajakaška zveza Slovenije.

Na 200-metrski razdalji je zmagala Poljakinja Dominika Putto s časom 42,40. Druga je bila Danka Frederikke Matthiesen (+0,04), tretja pa Avstralka Natalia Drobot (+0,24). Ponomarenko Janić je za zmagovalko zaostala 77 stotink sekunde.

Druga slovenska predstavnica v tej disciplini, Mia Medved, je nastopila v finalu B. Tam je zasedla tretje mesto, skupno pa 12. Tretja predstavnica slovenske reprezentance Anja Osterman to sezono zaradi nosečnosti ne bo nastopila.

“Tekme so se vrstile ena za drugo. Nisem imela vmes časa niti jesti in se segreti, tako da sem lačna in me zebe. Ponavadi je tu vedno lepo, sončno, tokrat pa so nas razmere malo presenetile, tudi veter je pihal z boka in težko se je bilo prebijati skozi vse te tekme,” je za kajakaško zvezo dejala 41-letna Ponomarenko Janić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!