Švedi brez težav zaustavili Slovence

Drugi športi 14. Mar 202120:55
Handball TOKYO Qualification
Handball TOKYO Qualification

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi zadnjega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu izgubila proti Švedski s 25:32 (13:17). Slovenski rokometaši so v nemški prestolnici osvojili tretje mesto, na OI so se uvrstili Nemci in Švedi.

V prvem krogu je Slovenija s 36:28 premagala Alžirijo, a dejstvo je bilo, da pravi preizkušnji še sledita. Proti Nemčiji so nato klonili s 36:27 in zato je bila tekma proti Švedski za biti ali ne biti. Švedom, ki so pred kratkim osvojili srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu bi bila za uvrstitev na olimpijske igre dovolj že točka. Pred tem so namreč premagali Alžirijo ter remizirali proti Nemčiji.

Švedska je proti Sloveniji prevladovala od prve do zadnje minute. Ob polčasu so vodili s 17:13, deset minut pred koncem pa s 26:19 in jasno je bilo, da bodo na koncu oni tisti, ki bodo dvignili vstopnico za Tokio. Končni rezultat je bil 32:25.

Najučinkovitejši pri Švedih so bili Ekberg (7 golov), Gottfridsson (5) ter Mellegard (4). Po tri gole sta dodala Carlsboard in Claar.

V slovenskem taboru so največ golov dosegli Bombač, Janc in Marguč, ki so nasprotnega vratarja premagali petkrat.

 

Komentari

Vaš komentar