Zveza izključila Zajca, Bertoncelj odstopil z mesta trenerja

Drugi športi 12. Dec 20208:50 > 11:31
Timi Zajc
Timi Zajc je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah. Foto: Jurij Kodrun/Getty Images

Potem ko je Timi Zajc v petek na Instagramu zapisal, da bi moral odgovornost za slabe rezultate slovenskih letalcev na domačem svetovnem prvenstvu v Planici prevzeti glavni trener Gorazd Bertoncelj, je v soboto SZS sprva izključila skakalca, nekaj ur kasneje pa je mehurček v dolini pod Poncami zapustil tudi Bertoncelj.

Od Slovencev je po prvih dveh serijah še najvišje uvrščen Anže Lanišek na 17. mestu, Bor Pavlovič je 20., Domen Prevc je petek sklenil na 23. mestu, Timi Zajc pa še štiri mesta nižje.

Ravno slednji, ki je najmlajši v slovenski vrsti, je po koncu prvega tekmovalnega dne v dolini pod Poncami za neuspešne slovenske polete okrivil trenerski štab na čelu z glavnim trenerjem Gorazdom Bertoncljem. Če je bil v izjavi po tekmi še nekoliko zadržan, je nekoliko kasneje v zapisu na Instagramu zapisal vse, kar mu je ležalo na duši.

Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas tako delati, kot rečejo, drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev. Vsi si želimo medalje … Ampak, kot se je izkazalo, v zadnjih dveh letih rezultati pri meni padajo. Rečem lahko samo: Hvala lepa in nasvidenje,” je zapisal Zajc, za svoje zapisane besede pa si prislužil tudi všečke nekaterih drugih članov slovenske skakalne reprezentance.

Smučarska zveza Slovenije je Zajca v soboto zjutraj izključila iz reprezentance. “Danes, 12.12.2020 zjutraj, je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih sprejel sklep o izključitvi Timija Zajca, člana A reprezentance iz FIS Svetovnega prvenstva v poletih, ki poteka v Planici,” je SZS zapisal v sporočilu za javnost in dodal, da je bil sklep o izključitvi sprejet na podlagi “podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev, ter disciplinskim pravilnikom Smučarske zveze Slovenije.”

Zveza je nekaj ur kasneje sprejela odstop Bertonclja, Slovence pa bo v naslednjih dveh dneh vodil Robi Hrgota.

Po prvih dveh serijah je v vodstvu Nemec Karl Geiger, sledita Halvor Egner Granerud in Markus Eisenbichler, v boj za kolajne pa se lahko vmeša tudi četrti Michael Haybock.

Komentari

Vaš komentar