Trojček zmag izjemne Janje Garnbret

Drugi športi 10. Jul 202221:51 > 23:10 1 komentar
Foto: Guliverimages

Janja Garnbret je zmagala še v finalu tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Chamonixu v Franciji. To je njena tretja zmaga v sezoni v težavnosti po vrsti. Olimpijska šampionka je pred tem zmagala tudi v Innsbrucku in Villarsu.

Uspeh Garnbretove sta dopolnila še Luka Potočar s četrtim mestom in Mia Krampl z osmim. Najuspešnejša športna plezalka v karavani je zabeležila 52. uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu. To je njena že 35. zmaga v svetovnem pokalu v športnem plezanju, 21. v težavnosti, 14 jih ima v balvanih..

Garnbretova je slavila na podlagi najbolj prepričljive predstave, ko je skozi celotno tekmovanje osvojila vrhove vseh smeri. Edina, ki bi lahko ogrozila njene zmago, je bila Natalia Grossman, ki je bila izenačena s Slovenko do finala. A Američanka, ki bi zmagala le, če bi prišla do vrha hitreje kot v štirih minutah in 13 sekundah, na koncu sploh ni osvojila vrha in je padla na višini 43+.

Foto: Guliverimages

Do zmage previdno, mirno in sproščeno

“V finalu sem plezala tekoče, takrat, ko vem, da so punce pred mamo že osvojile vrh, sem lahko precej nervozna, ampak tokrat sem bila super mirna in sproščena. Sem pa plezala previdno, ker sem vedela, da moram splezati do vrha smeri. Vendar pa je bil zadnji del smeri res lahek,” je v prvem odzivu po zmagi dejala olimpijska in šestkratna svetovna prvakinja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje