V Clevelandu lažje dihajo: Watsonu le šest tekem prepovedi

Ameriški nogomet 2. Avg 20228:04 > 8:25 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Sage s podeljevanjem kazni Deshaunu Watsonu je očitno vendarle konec. Sodnica Sue L. Robinson je po pregledu 16 strani dolgega poročila ocenila, da si podajalec ekipe Cleveland Browns v novi sezoni zasluži šest tekem odsedeti.

To naj mu bo v poduk, ker naj bi v zadnjih treh letih več kot 20 maserk napeljeval na spolne odnose.

Watson je letos marca v Cleveland prišel za rekordno pogodbo, ki mu bo v naslednjih štirih letih prinesla več kot 250 milijonov dolarjev (garantiranega) denarja. Toda s seboj je pripeljal “rep”.

Kar 24 maserk iz območja Houstona, kjer si je prej služil kruh, ga je obtožilo neprimernega obnašanja v njihovih salonih, ter proti njemu sprožilo tudi sodni postopek. Do danes je 23 teh primerov Watson s svojim odvetnikom zaprl, ena tožba proti njemu ostaja aktivna.

Foto: Guliverimage

Včeraj mu je sodnica, ki odloča o njegovem primeru, za novo sezono 2022 (lahko jo boste spremljali na televiziji Sportklub) naložila šest tekem prepovedi nastopanja, na kar se lahko liga NFL oziroma njeno vodstvo v roku 72 ur pritoži in odločitev spodbija.

Watson je s svojim odvetnikom krivdo ves čas zanikal in trdil, da se mu nekdanji klub Houston Texans želi na tak način maščevati, ker kariere ni želel nadaljevati v Teksasu.

Vseeno gre pričakovati, da bo Watson manjkal le v prvih šestih tednih, do takrat ga bo pri ekipi Browns skušal čim bolje nadomestiti Jacoby Brissett.

V Clevelandu so si tako oddahnili. Špekuliralo se je namreč, da bo podajalcu sodnica namenila vsaj 8 tekem prepovedi, nekateri mediji so bili prepričani o celoletnem suspenzu, a bo Watson očitno počival le tretjino rednega dela sezone.

Tekme, na katerih bodo Browns brez Watsona:

-gostovanje pri Carolina Panthers
-domača tekma proti NY Jets
-domača tekma proti Pittsburgh Steelers
-gostovanje pri Atlanta Falcons
-domača tekma proti LA Chargers
-domača tekma proti New England Patriots