V finalu trije Slovenci, zanesljiva tudi Janja Garnbret

Drugi športi 25. Jun 202222:55 0 komentarjev
Janja Garnbret; Foto: Guliverimage

Slovenski športni plezalci Janja Garnbret, Vita Lukan in Luka Potočar bodo v nedeljo branili barve Slovenije v finalu uvodne tekme sezone svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Innsbrucku v Avstriji. Janja Garnbret je po kvalifikacijah vrh smeri osvojila tudi v polfinalu, Vita Lukan je bila osma, Luka Potočar med moškimi pa četrti.

Janja Garnbret si je prvo mesto kvalifikacij razdelila z Avstrijko Jessico Pilz, obe sta osvojili vrh v obeh kvalifikacijskih smereh. Korošica je bila prepričljiva tudi v nocojšnjem polfinalu.

V polfinalu je sicer kar pet tekmovalk osvojil vrh smeri. Ob olimpijski šampionki iz Slovenije še Italijanka Laura Rogora, Američanka Brooke Raboutou, Chaehyun Seo iz Južne Koreje in domačinka Jessica Pilz.

Od Slovenk si je nastop v nedeljskem finalu priborila še Vita Lukan, ki je brez polfinala in finala ostala v balvanskem plezanju. Lukanova je ujela zadnjo, osmo, finalno vstopnico z višino 40.

Medtem ko se je kar pet tekmovalk zavihtelo na vrh smeri v ženskem polfinalu, pa je v moškem vrh smeri ostal neosvojen cilj.

V finale tudi Luka Potočar

Pri moških je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Luka Potočar, po petem dosežku kvalifikacij je v polfinalu stopil še eno stopničko višje, na četrto mesto, in sicer z višino 41+. Za najboljši dosežek moškega polfinala sta poskrbela Američan Jesse Grupper in Japonec Ao Yurikusa z višino 45+.

Potočar si je četrto mesto razdelil z avstrijskim veteranom Jakobom Schubertom in Francozom Yannickom Flohejem.

Domen Škofic, drugi slovenski polfinalisti med moškimi, je tekmovanje sklenil na 18. mestu.

V polfinalu se je borilo kar šest Slovenk.

Lučka Rakovec in Lana Skušek sta si delili 18. mesto, Sara Čopar in Mia Krampl pa sta pristali na 21. mestu.

V kvalifikacijah je Lucija Tarkuš tekmovanje končala na 55. mestu, Tjaša Slemenšek pa je bila 61. Milan Preskar je polfinale zgrešil za eno mesto na 27. mestu, Martin Bergant pa je bil 59.

Finale se bo v nedeljo začel ob 19. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!