V Kopru tokrat brez stopničk za slovenske tekmovalke

Tjaša Kysselef.

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef, edina današnja finalistka svetovnega pokala v Kopru, je solidno opravila nastop na gredi. Po dveh začetnih izgubah ravnotežja je nadaljevala bolj zanesljivo in z oceno 11,500 točke zasedla peto mesto. Zmagala je Madžarka Szofia Kovacz (13,650), ki je v soboto slavila tudi na preskoku in dvovišinski bradlji.

Gred se je vnovič pokazala kot najbolj tvegano orodje, saj so prve štiri finalistke po vrsti padle z gredi. Šele slovenska telovadka je bila prva, ki v sestavi ni imela padca. Potem so se nastopi stopnjevali, tudi na tem orodju pa je bila najboljša Kovaczeva, ki je tako letos slavila še tretjo zmago v Areni Bonifika.

Slovenski tabor je tako celotno tekmovanje sklenil z dvema kolajnama. Kysselefova je na preskoku osvojila srebro, Teja Belak pa bron.

Poleg Kysselefove in Belakove je prvi dan finalov uspešno nastopila tudi Lucija Hribar, ki je na dvovišinski bradlji končala tik za zmagovalnim odrom na četrtem mestu, Nikolaj Božič pa je bil v svojem prvem finalu svetovnega pokala v karieri na parterju osmi.