V sprintu najhitrejši Merlier

Drugi športi 9. Maj 202117:34 > 18:02
Tim Merlier (Foto: Guliverimage)

Na drugi etapi dirke po Italiji je pričakovano prišlo do zaključnega sprinta glavnine. Najmočnejši je bil Belgijec Tim Merlier, ki je ugnal dva Italijana: Giaccoma Nizzolija in Elio Vivianijem.

Na ravninski etapi od Stupinigia do Novarre je 179 kilometrov najhitreje prevozil belgijski kolesar Fenix-Alpecina. Bil je najhitrejši v zaključku, kjer je dobrih sto metrov pred ciljem začel s silovitim sprintom in na koncu slavil pred dvema Italijanoma, Nizzolijem (Team Qhubeka) in Vivianijem (Cofidis).

V skupnem seštevku na vrhu ostaja še en Italijan, zmagovalec uvodnega kronometra, Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ki je danes zasedel 20. mesto, a v času zmagovalca. Skupno sledita dva kolesarja Jumba Visme, 13 sekund zaostaja Edoardo Affini (Italija), še tri več pa Tobias Foss (Norveška). Slovenca nista bila pri vrhu, Jan Tratnik je končal v času zmagovalca kot 108., Matej Mohorič je zaključil kot 127. Skupno je Tratnik zdaj 24. (+0:35), Mohorič pa 38. (+0:41).

Jutri kolesarje čaka etapa 190-kilometrska etapa od Bielle do Canala, s tremi kategoriziranimi vzponi (dva četrte in en tretje kategorije).

Komentari

Vaš komentar