Velenjčani izvlekli dve točki v Kopru

V zadnji tekmi 24. kroga rokometne lige NLB so rokometaši Velenja v Kopru prišli do težko prigarane zmage (31:29) in ostajajo v najboljšem položaju za osvojitev državnega naslova.

Tekma v koprski Bonifiki je bila za velenjske ose zelo pomembna v boju za naslov, Koper je namreč zelo neugoden tekmec, s Primorci so se pred kratkim opekli tudi Celjani. Gorenje je po izenačenem začetku na sredini prvega polčasa povedlo s tremi goli (8:5), a so se domači že v 20. minuti povsem vrnili (9:9), dve minuti kasneje pa celo povedli (10:9). Velenjčani so se prebudili in do konca prvega polčasa znova pobegnili na tri gole prednosti (15:12).

Še bolje so rumeno-črni začeli drugi polčas in si kmalu priigrali pet golov prednosti (21:16). V 48. minuti so povedli celo za šest (28:22), nato pa so domači s spremembo obrambe povsem ustavili velenjski napad. Koper se je približal na 27:29, v predzadnji minuti po golu Staša Slatinka Jovičića celo le na gol zaostanka. V zadnji minuti je odločilno enajstmetrovko izsilil kapetan Gorenja David Miklavčič, ki jo je v gol spremenil Domen Tajnik, tako da je Primorcem zmanjkalo časa za preobrat. Gorenje po novi zmagi tako ostaja na tretjem mestu lestvice, a ima za vodilnim Trimom ob dveh tekmah manj le dve točki zaostanka, tako da še naprej ostaja glavni favorit za končno slavje.

 

Komentari

Vaš komentar