Vid Kavtičnik končuje športno kariero

Drugi športi 8. Jun 202111:56 > 14:36

Eden najboljših slovenski rokometašev Vid Kavtičnik bo po tej sezoni končal športno pot. V sredo bo odigral svojo zadnjo tekmo.

“Pravijo, da se vsaka lepa zgodba enkrat končati. To sredo zaključujem kariero profesionalnega rokometaša. 21 let je bilo napolnjenih z lepimi trenutki, napolnjenimi z zmagami, vzponi in padci, poškodbami in okrevalnim obdobjem, zaradi katerih sem bil le bolj odporen za nov korak na svoji poti,” je zapisal na svoji navijaški facebook strani.

“Zahvaljujem se staršem, sestri in otrokom ter vsem soigralcem, klubom, trenerjem, navijačem in sponzorjem za vse lepe trenutke, ki smo jih doživeli skupaj v moji karieri,” je še dodal.

Vse se je začelo v Velenju

Kavtičnik je kariero začel pri velenjskem Gorenju, nato pa se je domačem evropskem prvenstvu 2004 izstrelil med zvezde. Hitro ga je v svoje vrste zvabil Kiel, kjer je igral štiri sezone. Iz Nemčije se je preselil v Francijo, kjer je bil vse do danes. Najprej je deset let igral za Montpellier, nato sezono pri Aixu, lani pa je prestopil k Nimesu, kjer bo v sredo odigral zadnjo tekmo kariere.

Tako s Kielom kot Montpellierom se je poleg številnih državnih naslovov veselil tudi lovorike v ligi prvakov. V reprezentanci je leta 2004 s slovensko izbrano vrsto osvojil srebrno odličje, 13 let kasneje pa je bil bronast še na svetovnem prvenstvu v Franciji. Dvakrat je s slovensko reprezentanco nastopil tudi na olimpijskih igrah, in sicer v Atenah 2004 in Riu 2016.

Kavtičnik je za Slovenijo odigral 197 tekem. Po številu nastopov so pred njim le Uroš Zorman, Luka Žvižej, Beno Lapajne in Tomaž Tomšič. Dosegel je 543 golov.

Komentari

Vaš komentar