Visoka zmaga in korak do uvrstitve na EP

Drugi športi 9. Mar 202120:03 0 komentarjev
Twitter/Futsal.si
Twitter/Futsal.si

Slovenska futsal reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo (skupina 6) v Untersiggenthalu premagala Švico z 11:1 (6:1). Zadnjo tekmo kvalifikacij bo Slovenija igrala 12. aprila v Laškem proti Latviji, ki jo je danes Španija porazila z 12:1.

Izbranci Tomislava Horvata so na prvih štirih tekmah dvakrat tesno izgubili proti Špancem, v gosteh premagali Latvijo z 1:0, današnjega tekmeca pa doma odpravili kar z 12:1. Tudi tokrat so Slovenci odločno začeli in že po 15 sekundah je za 1:0 zadel Alen Fetić.

A že v isti minuti je Dylan Malta Barreira izid poravnal. Toda favorizirani Slovenci so v šesti minuti dvakrat zatresli švicarsko mrežo prek Igorja Osredkarja in Kristjana Čujca, v deseti pa je za 4:1 zadel še Nejc Hozjan, ki je v 15. minuti povišal na 5:1. Denis Totošković je minuto zatem zadel za 6:1.

V drugem polčasu so Slovenci le še potrdili visoko zmago, v 23. minuti je tretjič na tekmi zadel Hozjan, takoj zatem še Klemen Duščak in Žan Koren za 9:1, Totošković pa je v 26. minuti povišal na 10:1. Med strelce se je nato v 31. minuti vpisal še Tilen Gajser.

Slovenijo, ki je tako zelo blizu novemu preboju na EP, so na zadnjih dveh tekmah zastopali Denis Totošković, Nejc Hozjan, Žan Koren, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Klemen Duščak, Igor Bratić, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Jeremy Bukovec, Tjaž Lovrenčič in Tilen Gajser. Selektor Horvat je priložnost za igro namenil vsem igralcem, zavoljo rahle poškodbe je počival Matej Fideršek.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.

Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

“Odigrali smo, kot smo se domenili z ekipo. Tekmo smo vzeli resno. Na tem mestu čestitke ekipi za zasluženo zmago. Spet smo pokazali, da imamo kvaliteto, da lahko z optimizmom čakamo zadnjo tekmo proti Latviji. Priložnost so dobili vsi igralci, tudi tisti, ki so dosedaj manj igrali. Zaslužijo si priložnost, so naša prihodnost, tudi njim čestitke za prikazano,” je dejal selektor Tomislav Horvat.

Vir: NZS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!