Peter Kauzer v Pragi osvojil naslov evropskega prvaka

Vodni športi 2. Jun 201816:50 > 16:55
Twitter

Slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je na evropskem prvenstvu v Pragi osvojil naslov prvaka. Kauzer je s progo, nastopil je na sredini petnajsterice finalistov, opravil brezhibno brez kazenskih točk, prevzel vodstvo in ga zadržal do konca.

Slovenski šport se veseli novega velikega uspeha, tokrat je zanj na evropskem prvenstvu poskrbeli kajakaš Peter Kauzer. Nastopil je na sredini petnajsterice finalistov, opravil brezhibno brez kazenskih točk, prevzel vodstvo in ga zadržal do konca. Drugo mesto je osvojil Čeh Vit Prindiš pred rojakom Jirijem Prskavcem.

Hrastničan, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Pauu osvojil bronasto odličje, je bil leta 2005 in 2007 že evropski podprvak, leta 2010 pa je v Bratislavi prvič stopil na evropski tron. Kauzer je uspeh kariere sicer dosegel pred dvema letoma na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je končno premagal urok olimpijskih krogov in osvojil srebrno kolajno.

S progo Troja v Pragi doslej ni bil velik prijatelj, vedno so mu napake onemogočile, da bi se povzpel na sam vrh, tokrat teh ni bilo. Morda je razlog tudi v opremi, zdaj namreč nosi bolj oprijet rešilni jopič, ki je integriran v tekmovalni dres in je s tem za nekaj centimetrov ožji, kar Kauzerju omogoča, da lahko gre na kakšnih vratih tudi bolj na tesno skozi.