Hackett: Brat me je v jezi pretepel

Chris Hyde, Getty Images Sport

V Avstraliji odmeva afera olimpijskega šampiona Granta Hacketta, ki je po pretepu z bratom izginil in se kasneje vrnil. Odgovornost za vse dogodke je plavalec zvalil na brata.

Po poročanju avstralskih medijev je trikratni olimpijski prvak doma doživel živčni zlom. Ker ga družina ni uspela obvladati, je morala posredovati policija. 

Hackettov brat Craig je za medije povedal, da Grant Hackett“predstavlja nevarnost zase in za svoje bližnje”, a kot kaže zgodba še ni končana. Grant je svojemu bratu odgovoril kar preko Instagrama, kjer je v objavi odgovornost za vse dogodke zvalil na brata.

“Moj brat daje izjave za medije… Ampak a kdo ve, da me je pretepel kot psa? Vsi vejo, da je poln besa,” je Grant Hackett zapisal pod objavljeno sliko.

https://www.instagram.com/p/BQjF5vQgIEh/

Avstalec je v svoji karieri osvojil dve zlati olimpijski medalji – v Sydneyju leta 2000 in v Atenah 2004, kjer je bil najboljši v plavanju prostega sloga na 1.500 metrov. Po vseh uspehih je plavalec zapadel v velike težave. Poskušal je tudi z uvrstitvijo na OI v Riu, a je nato večino leta 2014 preživel v rehabilitacijskem centru zaradi težav z alkoholom.