Božič za konec sezone na stopničkah

Drugi športi 4. Sep 202214:21
Delite:
Foto: Nina Jelenc/KZS

Slovenska kanuista Luka Božič in Anže Berčič sta dobro nastopila na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. Božič je bil na koncu tretji, Berčič pa četrti. Zmagal je Francoz Nicolas Gestin, ki je na koncu tudi osvojil svetovni pokal.

Gestin je s čisto vožnjo za devet stotink sekunde ugnal Španca Miquela Traveja, za 1,13 sekunde pa Božiča, ki je imel en dotik, na koncu pa bil v skupni razvrstitvi pokala drugi, pred zadnjo tekmo, ki je prinašala dvojne točke, je celo vodil. Berčič je na četrtem mestu brez dotikov zaostal 4,34 sekunde.

“V finalu sem bil že kar utrujen, no, bolj zategnjen, ampak zavedal sem se tudi tega, da sem izvrstno pripravljen. Celoten teden je bil odličen, kvalifikacije super, polfinale nadzorovan, v finalu pa sem naredil en dotik in me je to stalo skupnega seštevka. Če pogledam nazaj, sem tri zmage v svetovnem pokalu zapravil zaradi dotika,” je povedal Božič in dodal: “Seveda sem zadovoljen s samimi nastopi, ampak pričakovali smo, da bomo pobrali to prvo mesto v skupnem seštevku,” je povedal Božič.

Že v polfinalu je spodletelo Benjaminu Savšku, ki je bil večji del proge zanesljivo na poti v finale, a je izpustil zadnja vratca in dobil 50 kazenskih sekund. Na koncu je bil 30. Savšek je bil tudi skupno pred to tekmo visoko, na drugem mestu, sezono pa končal kot peti.

V konkurenci kanuistk brez Slovenk

V konkurenci kanuistk Slovenija ni imela finalistke. V polfinalu je namreč obstala Lea Novak, ki je bila z osmimi kazenskimi sekundami 25., za deseterico pa je zaostala več kot 12 sekund. Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar sta izpadli že v kvalifikacijah.

Zmagala je Nemka Andrea Herzog, ki je za šest stotnik ugnala Čehinjo Gabrielo Satkovo ter za slabe tri sekunde njeno rojakinjo Terezo Fišerovo, tudi skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Popoldne bodo na sporedu še tekme v ekstremnem slalomu, kjer bodo v četrtfinalu veslali Eva Terčelj, ki je bila druga pretekli konec tedna v Pauju, dobitnik kolajne s svetovnega pokala v Krakovu Vid Kuder Marušič in četrti s svetovnega pokala v Ljubljani Tine Kancler.

Komentari

Vaš komentar