Vroče pred večernim derbijem

Drugi športi 7. Maj 202113:32 0 komentarjev
Med večnima tekmecema se iskri tudi izven ledenih ploskev.

Hokejiste Jesenic in Olimpije ob 20. uri čaka četrta tekma finala državnega prvenstva. Pred morda že odločilnim dvobojem večnih tekmecev v boju za naslov se je zapletlo že dopoldne.

Iz ljubljanskega kluba so namreč v sporočilu za medije zapisali, da je na tretji tekmi finala v sredo nastopil hokejist v dresu Jesenic, ki ni imel negativnega izvida na novi koronavirus.

“Na tekmi v Ljubljani ne bi smel nastopiti igralec HDD Sij Acroni Jesenice Blaž Tomaževič, saj ni imel testa, novejšega od 48 ur. Jeseničani so s tem huje kršili pravila in bistveno vplivali na potek srečanja. O tem smo v klubu že med tekmo obvestili tako delegata tekme kot Hokejsko zvezo Slovenije (HZS), ki med tekmo nista odreagirala,” se je glasilo obvestilo Olimpije. Dodali so, da njihov klub dosledno upošteva zakonodajo in pravila HZS ter da so takšna dejanja nevarna in so v posmeh vsem, ki si želijo zajeziti epidemijo.

Na odziv z Jesenic ni bilo treba čakati dolgo. Predsednik Peter Bohinec je sporočil, da zaradi enega testa niso pripravljeni ogroziti celotne sezone, dosedanjega dela in zdravja hokejskih delavcev. “Na pritožbo, ki jo je vložil hokejski klub Olimpija na Hokejsko zvezo Slovenije, smo se odzvali z vso ustrezno dokumentacijo, ki dokazuje, da izpostavljen igralec s svojim zdravstvenim stanjem ni ogrožal okolice, kar dokazuje tudi negativen PCR test,” so se na obtožbe večnih tekmecev odzvali v Podmežakli. Obenem so poudarili, da umazanega perila ne želijo prati preko medijev, trenutno dogajanje pa ocenjujejo kot “napad na celoten klub in dotičnega igralca, s katero se želi osvojiti nekaj, kar se ne da na ledeni ploskvi”. 

Celotno dogajanje bo vrelišče doseglo zvečer, ko se bosta Jesenice in Olimpija pomerila v Podmežakli, Jeseničani bi v primeru zmage osvojili naslov državnih prvakov, če bodo danes boljši Ljubljančani, pa bo odločilna tekma v ponedeljek v Tivoliju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!