Za konec EP v Solkanu osmo mesto Kanclerjeve

Drugi športi 22. Avg 202119:32
Kanuistka
Tereza Fišerova (Foto: Guliver Image)

Po štirih dneh tekmovanj na Soči se je končalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za tekmovalce do 18 oziroma 23 let. Zadnji dan je slovenske barve v finalu zastopal Tine Kancler, ki je v konkurenci kanuistov do 23 let zasedel osmo mesto.

Naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani si je med kanuisti priveslal Čeh Vaclav Chaloupka, drugi je bil njegov rojak Vojtech Heger, na tretje mesto pa je prišel Francoz Jules Bernardet. V polfinalu kanuistov do 23 let je nastopil še Juš Javornik in bil 17.

Zelo blizu uvrstitvi v finale je bila pri mladinkah Sara Belingar, ki je med kanuistkami zasedla enajsto mesto, najboljša deseterica se ji je izmuznila za vsega 21 stotink sekunde. V isti konkurenci je bila Naja Pinterič 15., Asja Jug pa 16.

Naslov mladinske evropske prvakinje si je priveslala Slovakinja Zuzana Pankova, ki je v soboto slavila že v kajaku, kolajno pa je osvojila tudi v ekstremnem slalomu. Druga je bila Italijanka Elena Micozzi, tretja pa Rusinja Marina Noviš.

Slovenske barve je med kanuistkami do 23 let zastopala Lea Novak, ki je s štirimi kazenskimi sekundami na koncu zasedla 15. mesto.

Zmagala je udeleženka letošnjih olimpijskih iger Čehinja Tereza Fišerova, ki je že v soboto zvečer postala evropska prvakinja v ekstremnem slalomu, še prej pa je osvojila tudi kolajno med kajakašicami do 23 let. Drugo mesto si je priveslala Britanka Bethan Forrow, tretje pa predstavnica Andore Monica Doria Vilarrubla.

V Solkanu nadaljevanje že v torek

V povsem zadnji disciplini prvenstva, moškem mladinskem kanuju, danes ni bilo slovenskih predstavnikov, saj so vsi svoje nastope sklenili v kvalifikacijah. Naslov prvaka si je priveslal Francoz Mewen Debliquy, drugi je bil Čeh Adam Kral, tretji pa še en Francoz Tanguy Adisson.

Za organizatorje v Solkanu ni predaha, saj se že v torek začenja evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.

Komentari

Vaš komentar