Za konec še z Ukrajino

Slovenija na domačem prijateljskem turnirju še ne pozna poraza. V Tivoliju so risi po vrsti odpravili Avstrijce, Francoze, Romune in Poljake, danes jih na zadnji dan tekmovanja ob 20. uri čaka še Ukrajina.

Težje od pričakovanj so slovenski hokejisti včeraj na turnirju Premagajmo Covid-19 ugnali Poljska. Država z vzhoda Evrope se je izkazala za trd oreh, proti vsem najboljšim trem ekipam (poleg Slovenije še Francija in Avstrija) na tekmovanju v Ljubljani je izgubila zgolj z zadetkom razlike. Vložki v poljski hokej se iz leta v leto povečujejo, tudi njihova liga je vse močnejša.

To iz lastnih izkušenj ve Gregor Koblar, ki je včeraj prispeval izenačujoči gol na 1:1, v zadnjih dveh sezonah pa je bil član poljske Unie Oswiecim. 28-letnik, rojen sicer na Jesenicah, se prihodnjo sezono vrača v Ljubljano, z Olimpijo bo zaigral v ligi ICEHL. “Vsaka zmaga je pomembna, mi smo skušali igrati, kot smo se zmenili. A nismo bili tako zbrani, ampak smo zmagali in to je pomembno. Poskušali smo delati potezo več, prihajalo je do napak in Poljaki so imeli priložnosti. Zelo pomembno pa je, kako hitro ekipa odreagira in dobi gol priključka, je dejal Koblar. Hitro izenačenje po zaostanku je postala tradicija Slovenije na tem turnirju, tako proti Avstriji, Franciji in Poljski so namreč risi hitro izničili vodstvo tekmeca in na koncu – zmagali. To se ni zgodilo zgolj proti Romunom, ki pa slovenske mreže tako ali tako niso zatresli.

“Že od začetka smo vedeli, da bo težka tekma. Poljaki so želeli pokazati svoje znanje proti trenutno neporaženi ekipi na turnirju. Pripravili smo se stoodstotno in izkoristili dve priložnosti. Zadovoljni smo z zmago, nekatere stvari pa moramo pred tekmo z Ukrajino popraviti. Na koncu pa zmaga šteje,” je dejal kapetan risov Klemen Pretnar. Dotaknil se je še obeh nasprotnikov – včerajšnjega in današnjega: “Poljaki imajo kar nekaj nasprotnikov, ki znajo igrati s ploščkom, so tudi dobra ekipa. Njihovi ligi se morda daje premalo poudarka, saj je precej kakovostna. Proti Ukrajini bomo šli z enakim pristopom kot na vsaki tekmi do zdaj – na 110 odstotkov. Vemo, zakaj smo tukaj, pripravljamo se na avgust. Ne popuščamo in sledimo zastavljenemu načrtu pred turnirjem.”

Pred tekmo med Ukrajino in Slovenijo bosta danes v Tivoliju na sporedu še dve srečanji: Francija – Avstrija in Poljska – Romunija. Slovencem prvega mesta na lestvici ne glede na današnje rezultate ne more vzeti nihče več.

Turnir Premagajmo Covid-19, spored zadnjega kroga

danes ob 13. uri: Francija – Avstrija

danes ob 16.30: Poljska – Romunija

danes ob 20. uri: Ukrajina – Slovenija

Lestvica po štirih krogih

  1. Slovenija   4-0   13:4   12 točk
  2. Francija   3-1   10:7   9 točk
  3. Avstrija   3-1   18:8   9 točk
  4. Romunija   1-3   5:15   3 točke
  5. Poljska   1-3   7:9   2 točki
  6. Ukrajina   0-4   10:20   1 točka
Komentari

Vaš komentar