Zmaga Japonki, Bogatajeva ostaja skupno prva

Drugi športi 15. Avg 202113:44
Urša Bogataj Foto: Guliverimage

Po treh zmagah na uvodnih treh tekmah poletne velike nagrade je Urša Bogataj na četrti preizkušnji v Frenštatu zasedla šesto mesto. Najboljša Slovenka je bila tokrat aktualna zmagovalka svetovnega pokala Nika Križnar na četrtem mestu. Zmagala je Japonka Sara Takanaši.

Po prvi seriji četrte letošnje tekme poletne velike nagrade je z lepo prednostjo vodila Japonka Sara Takanaši, ki je skočila 101.5 metrov, zbrala pa 124,0 točk. Takoj za njo je bila dvakratna zaporedna zmagovalka Frenštata, Nika Križnar, z 99 metri in 116,3 točkami, tretja pa še ena Japonka, Nozomi Marujama, ki je skočila 96.5 metrov, zbrala pa je 112,6 točk.

Bogatajevi se skok v spremenljivih razmerah ni izšel po pričakovanjih, s 86,5 metra (96,8 točke) je zasedala osmo mesto. Ema Klinec je bila po prvi seriji 19., Katra Komar 22., Jerneja Brecl 24., z le 79 metri pa je izven finala na 32. mestu tekmovanje končala Špela Rogelj.

Vodilna v seštevku velike nagrade je v drugo kljub znova slabim razmeram skočila 93 metrov in končala na šestem mestu. Dve mesti je zaradi slabega doskoka ob 95,5 metra v finalu izgubila Križnarjeva in zdrsnila z zmagovalnega odra. Lov za tretjo zaporedno zmago na tem prizorišču je bil za skakalko iz Delnic iz Poljanske doline neuspešen. Breclova je v finalu pridobila 13 mest in končala kot 11., Klinčeva je bila 16., Komarjeva pa 22. Na zmagovalnem odru sta Takanašijevi družbo delali Norvežanka Silje Opseth in Japonka Marujama.

“Z rezultatom sem lahko zadovoljna, a moram reči, da sem ciljala više, na tretjo zaporedno zmago v Frenštatu. Morda je bilo malce preveč zagnanosti v tekmo. Sem pa lahko zadovoljna s skoki, ker vem, da so bili na visokem nivoju. V finalu se mi je sicer malce vse skupaj porušilo, a nič za to, lahko grem z dvignjeno glavo naprej in ciljam še na mnogo lepih rezultatov v prihodnosti,” je dejala Križnarjeva, aktualna zmagovalka svetovnega pokala.

Bolj samokritična pa je bila Bogatajeva: “Z današnjo tekmo morda nisem ravno najbolj zadovoljna, ker tudi skoki niso bili v redu. Imela sem tudi nekaj nesreče z razmerami, a še vedno – skoki niso bili ravno dobri.” Kljub temu 26-letnica ostaja vodilna v seštevku poletne nagrade, kjer ima 80 točk prednosti pred Takanašijevo.

Slovenke so pred zadnjimi štirimi tekmami tega tekmovanja – nadaljevalo se bo čez slab mesec v ruskem Čajskovskem – vodilne tudi v pokalu narodov, pred Japonsko imajo 46 točk prednosti.

Komentari

Vaš komentar