Kardiolog: Eriksen je umrl, mu bodo dovoli umreti še enkrat?

Euro 13. Jun 202110:08 > 10:16
AP Photo/Martin Meissner, Pool

Profesor športne kardiologije na londonski univerzi St. George Sanjay Sharma apelira pristojne, da nesrečnemu Christianu Eriksonu nikoli več ne pustijo igrati profesionalnega nogometa. "Nekaj je šlo hudo narobe. Vprašanje je, kaj se je zgodilo in zakaj je prišlo do tega," se sprašuje Sharma, ki je z Eriksonom sodeloval v času, ko je Danec še igral za Toottenham.

Spomnimo. Na prvi tekmi danske reprezentance na Euru 2020 se je tik pred koncem prvega polčasa obračuna s finsko zaradi srčnega zastoja zgrudil prvi zvezdnik Dancev Christian Eriksen. Zdravniško osebje je dejalo, da je naprej še dihal in imel pulz, nato pa mu je srce povsem nehalo biti. Začela se je borba za življenje – masaža srca, umetno predihavanje, reanimacija, a k sreči se je Danec zbudil, njegovo zdravstveno stanje pa je pod kontrolo.

“Dejstvo, da se je prebudil, je zelo dober znak in izjemna novica, ki me je razveselila, a ne vem, če bo še kdaj igral nogomet. Niti malo ne pretiravam, če rečem, da je v soboto Christian umrl, četudi le za nekaj minut, vendar je umrl, mu bodo zdravstveno osebje v prihodnje dovolilo, da ponovno umre? Odgovor je, ne,” je nadaljeval Sharma.

“Njegov srčni zastoj je pretresel vse, od prvega do zadnjega. Še enkrat ponavljam, dobra novice je, da je živ, slaba, da dogodek iz Köbenhavna zanj skoraj zagotovo pomeni konec kariere. V Veliki Britaniji zagotovo ne bi več igral, tukaj so pravila jasna,” je še dodal.

Njegova prihodnost v nogometu je odvisna predvsem od razloga za hud infarkt, če gre za kakšno hujšo okvaro srca in idealne rešitve tudi po denimo operativnem posegu ne bo, ima profesor Sharma še kako prav.

Komentari

Vaš komentar