‘Azzurri’ sanjajo dalje, a svarijo, da še ni konec

Euro 7. Jul 20219:32 > 9:35
Foto: Guliverimage

Italijanski nogometaši so edini naslov evropskih prvakov osvojili daljnega leta 1968. Potem ko jim je spodletelo in se niso uvrstili na svetovno prvenstvo 2018, so zdaj nepremagani že 33 tekem zaporedoma, a kot svarijo v italijanskem taboru, EP še ni konec. Vse to ne bo štelo nič, če v nedeljo v velikem finalu na Wembleyju ne bodo zmagali.

POVEZANO

“To je brez dvoma eden najlepših večerov mojega življenja. Igrati za svojo državo na taki tekmi in zastopali 60 milijonov Italijanov so neverjetne sanje, za katere nisem mislil, da se bodo kdaj uresničile,” je bil po koncu vzhičen Federico Chiesa, ki je Italijo v 60. minuti popeljal v vodstvo. Španci so izid izenačili z golom Alvara Morate 20 minut pozneje. V podaljšku ni bilo golov, pri streljanju 11-metrovk pa so bili uspešnejši Italijani.

Selektor Roberto Mancini je takoj po tekmi miril vzdušje in opozoril, da je pred njimi še ena tekma. “Zasluge za zmago imajo fantje, a ni še konec.

Moramo se spočiti, polfinalna tekma je bila zelo težka. Vedel sem, da bo to najtežja tekma prvenstva. To je bil šesti dvoboj, bili smo utrujeni, a smo si želeli finala,” je po koncu tekme dejal Mancini in priznal: “Streli z bele točke so loterija”.

Španci so bili po koncu razočarani, potem ko so po 11-metrovkah v četrtfinalu izločili Švicarje, so bili tokrat proti Italijanom neuspešni. Španski kapetan Sergio Busquets je prepričan, da se bodo naslednjič vrnili še močnejši.

“Večino tekme smo igrali bolje. Lahko smo ponosni. Vsi so favorizirali Italijo, a smo pokazali, da smo boljši. Imamo veliko mladih igralcem in to jim bo vlilo samozavest. Za to ekipo boste še slišali,” je prepričan 32-letni Busquets, edini v trenutni španski zasedbi, ki se je leta 2010 razveselil naslova svetovnih prvakov.

Špansko igro je po koncu sicer pohvalil tudi branilec azzurrov Leonardo Bonucci: “Čestitke Španiji za prikazano na igrišču. Italija je ponovno pokazala svoje sposobnosti, srce in zmožnost trpljenja. Zmaga je še toliko lepša, ker smo med tekmo trpeli.”

A tudi nogometaš Juventusa se je že ozrl proti finalu. “Neverjetno je, kaj nam je uspelo, a ne smemo se zadovoljiti s tem. Smo v finalu, kjer bomo morali pokazati enako željo in požrtvovalnost, da bomo osvojili to, kar Italiji manjka že 50 let.

Italija, štirikratna svetovna prvakinja, bo finalnega nasprotnika dobila danes zvečer, ko se bosta v drugem polfinalu ob 21. uri pomerili Anglija in Danska.

Komentari

Vaš komentar