Gvardiol: Nismo dali svojega maksimuma in to se je videlo

Euro 13. Jun 202117:56 > 18:24
Foto: Paul Chesterton
Foto: Paul Chesterton

Hrvaška reprezentanca je evropsko prvenstvo z letnico 2020 odprla s porazom proti Angliji (0:1). Junak angleške reprezentance je postal Raheem Sterling.

Prvi izmed hrvaških nogometašev, ki je stopil pred novinarske kamere, je bil Domagoj Vida.

“Treba je čestitati Angliji, danes so bili boljši. Ne bomo se predali, naš cilj se je prebiti iz skupine in po to gremo. Veliko smo delali na tem, da se ne odpremo na polno. Ko smo to storili enkrat, so nam Angleži zabili gol,” je dejal Vida.

Na levi strani obrambe je priložnost od prve minute dobil Joško Gvardiol.

“Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka in da so Angleži favoriti tega prvenstva. Nismo dali svojega maksimuma in to se je na koncu videlo. Imeli smo priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili tako, kot bi bilo treba. Ampak je, kar je, gremo naprej. Ne bi rekel, da imamo težave z realizacijo, fantje so na treningih odlično razpoloženi. Čakamo pravi trenutek, da bomo začeli z doseganjem golov. Po svojem debiju se počutim odlično. Zahvala gre tudi soigralcem, ki so mi vse skupaj olajšali.”

Guliverimage
Guliverimage

Dalić: Vadili smo sedem dni, da ne bi naredili te napake

Selektor Hrvaške Zlatko Dalić je poudaril, da so na igrišču izgledali dobro, a premalo, da bi Angležem vzeli točko.

“Čestitke Angležem za zmago, pa tudi našim fantom. Težka tekma. Težko vreme, soparno. Naredili smo napako, čeprav smo vadili sedem dni, da je ne bi,” je dejal Dalić in nadaljeval:

“Gremo zdaj naprej, naš cilj je, da pridemo iz skupine. Spet smo naredili premalo v napadu, a to bomo popravili na naslednjih dveh tekmah.”

Hrvaška reprezentanca bo 18. junija na Hampden Parku v Glasgowu igrala proti Čehom, nato pa jih na istem prizorišču štiri dni kasneje čaka še tekma proti domači Škotski.

Komentari

Vaš komentar