Robertson: Biti kapetan Škotske je izjemna čast

Euro 14. Jun 202113:27
Andy Robertson, Škotska
REUTERS/Johanna Geron

Andy Robertson bo v ponedeljek v vlogi kapetana na zelenico popeljal reprezentanco Škotske, ki se na Euru 2020 za uvod pomerila s Češko. Robertson je izredno ponosen, ker bo na domačih tleh nosil kapetanski trak.

V zgodovini naše reprezentance ni bilo veliko kapetanov, ki bi lahko ekipo vodili na katerem izmed velikih tekmovanj. Razlog je preprost, v kvalifikacijah smo bili redko uspešni. Uvrstitev na EP je za našo državo velik dosežek, biti kapetan reprezentance pa meni trenutno pomeni vse na svetu. To je neverjetna čast, zelo sem ponosen,” razmišlja Robertson.

Škotska je na velikem tekmovanju zadnjič igrala pred 23 leti, ko je igrala na mundialu v Franciji. Turnir stare celine bo začela s tekmo proti Češki.

Vsi si želimo tekmovanje začeti z zmago in s tremi točkami. Tudi zaradi tega je prva tekma na turnirju zelo zahtevna. Zmaga proti Češki bi nas postavila v dober položaj v skupini D, kjer je konkurenca ob Angliji, Hrvaški in Češki zelo zahtevna,” je še dodal bočni branilec Liverpoola.

Komentari

Vaš komentar