Anderson preprečil metlo Tampe

Drugi športi 6. Jul 20217:22
Anderson je odločilni gol dosegel med padcem. Foto: Guliverimage

Josh Anderson je na četrti tekmi velikega finala severnoameriške hokejske lige NHL dosegel dva zadetka, tudi odločilnega v četrti minuti podaljška za zmago ekipe Montreal Canadiens s 3:2. Kanadčani so v boju za Stanleyjev pokal prišli do prve zmage proti Tampi Bay Lightning in tako serijo na štiri zmage znižali na 1:3.

Anderson je v 16. minuti domače popeljal v vodstvo, v 38. minuti so gostje preko Barclaya Goodrowa izenačili, enajst minut pozneje pa so znova povedli domači. Zadel je Aleksander Romanov. Podaljšek je Tampi v 54. minuti prinesel Patrick Maroon.

Ob koncu tekme in na začetku podaljška so se domači ubranili v igri z igralcem manj, potem pa je Anderson ob koncu četrte minute podaljška razveselil 3500 navijačev v dvorani Bell Centre. Anderson je začel akcijo, popeljal plošček v napadalno tretjino gostov in podal pred gol. Do strela je prišel Cole Caufield, hokejisti Tampe so njegov strel blokirali, plošček pa se je odbil do Andersona, ki je zadel med padanjem.

Carey Price je za Montreal, ki je na prvih treh tekmah prejel kar 14 zadetkov, zbral 32 obramb.

“Nismo želeli, da se zgodba konča pred našimi navijači. Pričakovali smo, da bomo vsaj še enkrat potovali v Tampo, celotna slačilnica ima pripravljeno prtljago za na pot. Enostavno smo vedeli, da bomo zmagali,” je dejal junak zmage Anderson.

“Seveda smo si želeli zmage, a se to ni zgodilo. So zelo dobra ekipa, tukaj so z razlogom. Danes so bili s hrbtom potisnjeni proti steni in morali so pritisniti. Za nas je zgodba s to tekmo končana, osredotočeni smo na peto srečanje doma,” pa je dejal napadalec strel Barclay Goodrow.

Peta tekma bo v noči na četrtek po slovenskem času.

Komentari

Vaš komentar