Danes na Sportklubu: Začetek nove nenavadne NHL sezone

Drugi športi 13. Jan 202110:05 > 10:13
Getty Images

Sredin večer prinaša začetek nove sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL, ki jo boste lahko po novem spremljali samo na Sportklubu. Zadnja sezona se je zaradi korone končala zgodaj jeseni v dveh mehurčkih v Kanadi, tudi letošnja pa na začetku ne bo povsem običajna.

Glavni novosti pred to sezono sta manjše število tekem (56) in drugačna sestava skupin. Na slednjo vplivajo predvsem posebne razmere v času pandemije, zato ekipe ne bodo razdeljene na klasične skupine v zahodni in vzhodni konferenci. Najbolj posebna je vsekakor kanadska skupina, ki so jo ustvarili zaradi izredno strogih ukrepov na meji. S tem so želeli preprečiti morebitne težave s karanteno ob potovanjih med ZDA in Kanado.

Ekipe bodo v rednem delu igrale samo znotraj začasno sestavljenih divizij in skupin, prva štiri moštva iz vsake skupine pa se bodo uvrstila v končnico.

Priprave na novo sezono so se začele 3. januarja, ekipe, ki lani niso prišle v končnico, pa so bile skupaj že od 31. decembra. Izpostaviti velja, da so bile nekatere ekipe brez tekem že od marca.

Getty Images/Bruce Bennett
Getty Images
Getty Images/Andre Ringuette Getty Images/Andre Ringuette
Getty Images/Andre Ringuette
Getty Images/Patrick Smith

V novi sezoni bodo moštva igrala v svojih dvoranah, kjer pa zaenkrat ne bo gledalcev. Ob izboljšanju epidemiološke slike bi se to lahko zgodilo, zaenkrat pa bodo v ospredju predvsem varnostni in zdravstveni protokoli, ki bodo dopuščali, da se sezona lige NHL sploh izvede.

Naslov bodo branili igralci Tampe, ki so bili v finalu boljši od Dallasa in osvojili legendarni Stanleyjev pokal, zadnjo tekmo pa smo spremljali šele 28. septembra.

Slovenski hokejski navijači bomo vnovič stiskali pesti za Anžeta Kopitarja, ki bo z Los Angeles Kings prvič na delu v noči na petek, ko je na sporedu obračun z Minnesoto.

Kingsi se v prejšnji sezoni niso uvrstili v končnico, kar je poskrbeli za zelo dolg tekmovalni premor. To je tudi spremenilo urnik priprav na novo sezono, v kateri ekipa iz Los Angelesa upa na več uspeha.

Kopitarjeva ekipa bo novo sezono začela z Minnesoto, nato pa bo na delu še 19. in 21. januarja, ko bo dvakrat igrala s Coloradom. V isti skupini so še St. Louis, Anaheim, Arizona, San Jose in Vegas.

Aktualni prvaki lige NHL Tampa Bay Lightning bodo sezono odprli v noči na četrtek proti Chicagu, otvoritvena tekma pa pripada hokejistom Philadelphie in Pittsburgha (sreda, 23.32), ki jo boste lahko pospremili na Sportklubu. Uvodni dan bomo prenašali še tekmo med Torontom in Montrealom (Sportklub 2, ob 1. uri zjutraj)

Komentari

Vaš komentar