Hokejistom Jesenic odločilna peta tekma in 13. zvezdica

Drugi športi 10. Maj 202122:42 > 22:48
Jeseničani so dobro začeli sezono.

Odločilna peta tekma finala DP v hokeju na ledu je spet ponudila gostujočega zmagovalca, potem ko so tudi pretekle štiri tekme vselej dobili gostje. Jesenice so v Tivoliju po podaljšku slavile s 3:2, odločilni zadetek pa je dosegel 18-letni Bine Mašič.

Večni derbi pred praznimi sedeži dvorane Tivoli so veliko podjetneje začeli zmaji, ki so v vodstvo prešli z golom Aleša Mušiča v 5. minuti. Komaj so si železarji dobro opomogli, že je na semaforju pisalo 2:0, v polno je meril Nik Simšič ter postavil končni izid prve tretjine.

V drugem delu je bilo razmerje moči precej bolj izenačeno, Jeseničani so vse bolj pridobivali na samozavesti, si upali več in trud je bil v 35. minuti poplačan. Za znižanje na 1:2 je zadel Žan Jezovšek po podaji Blaža Tomaževiča.

Jesenice z ogorčenim bojem do 10. proslave naslova v Tivoliju.

V tretji tretjini so si zeleni priigrali nekaj lepih priložnosti, najlepšo je imel v prodoru 1 na 1 Žiga Pance in nastreljal Žana Usa, Jeseničani pa so njihovo ležernost kaznovali z izenačenjem prek Blaža Tomaževiča v 54. minuti in izsilili podaljšek. S podajo mu je uslugo vrnil Jezovšek.

V odločilni fazi tekme so imeli prvi številčno prednost domači, potem ko je v 8. minuti nadaljevanja Aleksandra Magovca spotikal Erik Svetina in si prislužil dvominutno kazen.

Ljubljančani so streljali s “slepimi naboji”, po izteku kazni pa so gostje zelo hitro zadeli – s polrazdalje je pod prečko meril najstnik, Bine Mašič in odločil prvenstvo.

V prihodnji sezoni bodo Jesenice Slovenijo skoraj zagotovo še naprej zastopale v Alpski ligi, medtem ko se Olimpija vrača v elitno avstrijsko tekmovanje, ICEHL.

Komentari

Vaš komentar