Končnico s peto zaporedno zmago potrdil še Colorado

Colorado Avalanche
Colorado Avalanche (Jeff Curry-USA TODAY)

V ligi NHL je bilo noči na petek veliko dogajanja, odigranih je bilo kar deset tekem, najbolj je odmevala zmaga Colorada v St. Louisu, ki si je s tem zagotovil mesto v končnici.

Že v četrtek so si končnico kot prvi zagotovili Las Vegas Golden Knights, kot drugi so se jim tam pridružili še tekmeci iz zahodne divizije Colorado Avalanche. Dvakratni prvaki lige NHL bodo v končnci tako zaigrali še četrto sezono zapored, kar je njihov drugi najdaljši niz v klubski zgodovini. Med letoma 1995 in 2006 so v končnici sicer igrali kar 11 let zapovrstjo.

Uvrstitev so si zagotovili z zmago na gostujočem ledu proti St. Louis Blues s 4:2. Nathan MacKinnon je na poti do zmage zbral tri podaje, medtem ko je Andre Burakovsky prispeval dva gola. Poleg glavnih junakov velja izpostaviti še Brandona Saada za 15. gol v sezoni, končni izid pa je z golom v prazno mrežo postavil Pierre-Edouard Bellemare. Domači vratar Devan Debnyk je zaustavil 25 od 27 strelov.

Izpostaviti velja zmago Toronta, ki je že v uvodnih dveh minutah proti Winnipegu dvakrat zatresel mrežo in slavil s 5:3 ter si tako utrdil vodstvo na vrhu severne divizije.

Eden najbolj razpoloženih posameznikov dne je bil brez dvoma Jakub Vrana. Hokejist Detroita je ob visoki zmagi proti Dallasu s 7:3 dosegel kar štiri gole.

Šesto zaporedno zmago so vpisali hokejisti Boston Bruins, ki so s 5:1 odpravili Buffalo. Boston je v vzhodni diviziji skoraj že ujel vodilno trojico Washington, Pittsburg in New York Islanders. Za prvim Washingtonom ob dveh tekmah manj zaostaja le še za štiri točke.