Kralji kljub sijajnemu Kopitarju zapravili visoko vodstvo

Hokej 1. Feb 20236:24
Foto: Jason Parkhurst-USA TODAY Sports via Guliver

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL izgubili proti Carolina Hurricans s 4:5. Gostiteljem je zmago 54 sekund pred iztekom podaljška zagotovil Sebastian Aho.

Za moštvo iz Kalifornije je bil to drugi zaporedni poraz, čeprav je že kazalo, da se bo domov vrnilo z zmago. Po prejetem zadetku, ki ga je v prvi tretjini dosegel Brent Burns, so namreč Kralji v drugi tretjini mrežo domačih zatresli kar štirikrat. Veliko zaslug za to je imel slovenski zvezdnik v dresu gostov Anže Kopitar, ki je kar dvakrat asistiral Adrianu Kempeju, med strelce pa se vpisal tudi sam, ko je vodstvo svoje ekipe povišal na 4:1.

Kopitar je še 123. v karieri dosegel na gostovanjih več točk na eni tekmi, s čimer se je na četrtem mestu v klubski zgodovini izenačil z Davom Taylorjem. Pred njim so le še Marcel Dionne, Luc Robitaille in sloviti Wayne Gretzky. Slovenski zvezdnik je še 69. v karieri zbral tri točke na eni tekmi.

A hokejisti Caroline se niso predali in v zadnji tretjini z zadetki Paula Stastnya, Jordana Staala in Teuva Teravainena izid najprej poravnali na 4:4, v podaljšku pa se z zadetkom Sebastiana Ahoa veselili še šeste zaporedne zmage.

To je bilo že sedmič v sezoni, da so orkani, najboljša ekipa metropolitanske skupine, našli pot do zmage, potem ko so zaostajali pred zadnjo tretjino.

“Mirno igramo našo igro. Ključ je, da ni panike ali česa podobnega. Zaupamo vase. Zmaga na tej tekmi je še toliko bolj posebna, saj je prišla po treh golih zaostanka. To nam daje dodatno mirnost za naprej in veliko zaupanja,” je po tekmi dejal Aho.

“Vedeli smo, da bodo pritisnili, a smo mislili, da nam jih bo uspelo ustaviti. Prvi dve tretjini smo odigrali izvrstno, a tudi za zadnjo menim, da ni bila tako slaba,” pa je po tekmi dejal trener Los Angeles Kings Todd McLellan.

Ponoči sta bili odigrani še dve tekmi. Zmage s 5:4 so se na gostovanju proti Montrealu razveselili hokejisti Ottawe, medtem ko je Washington v podaljšku s 4:3 porazil Columbus.

Izidi:

Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings 5:4 (podaljšek)
(Anže Kopitar: 1 gol in 2 podaji v 19:29 minute za LA)
Montreal Canadiens – Ottawa Senators 4:5
Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 3:4 (podaljšek)