Morski psi ostajajo strup za zmaje

Hokej 10. Dec 202123:15 > 11. Dec 2021 0:03
Foto: Uroš Skaza

Ljubljanski hokejisti so, potem ko so prvi del sezone nepričakovano odlično začeli in se prebili na vrh lestvice, v zadnjih tednih doživeli nekaj nihanj. Po eni strani so lahko pokazali odlične predstave in premagali najboljše ekipe, po drugi pa so izgubljali z moštvi z dna lestvice.

Današnji tekmec Innsbruck je za ljubljansko zasedbo eden najbolj neugodnih v ligi; premagal jo je na njeni sploh prvi tekmi v ICEHL, dobil pa tudi prvo tekmo v Tivoliju po podaljšku. Danes se je razpletlo podobno, čeprav so po začetnem zaostanku domači prišli do priložnosti za izenačenje.

V prvi tretjini zadetkov ni bilo, so pa bili za odtenek nevarnejši gostje in Žan Us je imel nekaj več dela, da je ohranil mrežo nedotaknjeno. Domačim pa igra v napadu v prvem delu ni stekla.

Foto: Uroš Skaza

Druga tretjina se je začela slabo za Ljubljančane, ko se je plošček v 22. minuti od enega domačih igralcev odbil v mrežo. Sledil je “power play” domačih, a tudi ob številčni prednosti Thomas McCollum ni klonil.

Neučinkovitost domačih, pri katerih je imel Jaka Šturm lepo priložnost po protinapadu, pa je Innsbruck izkoristil za povišanje vodstva, le minuto pozneje pa so bili gosti ob številčni prednosti precej bolj učinkoviti in povedli že s 3:0.

A vse vendarle še ni bilo izgubljeno, najprej je imel lepo priložnost za znižanje Sebastien Piche, upe pa je nato s prvim zadetkom zeleno-belih obudil Nik Simšič.

Znižanje, a žal ne priključek

V zadnji tretjini so gostitelji močno pritisnili. V obrambi jih je občasno reševal Us, tudi ko so tekmeci ušli v protinapad z igralcem manj. Na drugi strani pa je nato Žiga Pance v 52. minuti ukradel plošček pred golom Innsbrucka in podal Gregorju Koblarju, ki je znižal na 2:3.

Toda preobrata le ni bilo, tudi zaradi napake domačih v zadnji minuti: ko so skušali vratarja zamenjati z dodatnim igralcem, so imeli na ledu šest igralcev in dobili kazen, kar je Innsbruck izkoristil in obdržal tesno vodstvo.

To je bila zadnja domača tekma Ljubljančanov do 30. decembra, saj jih zdaj čaka niz petih gostovanj. Prvo že v nedeljo, ko bodo odšli v Szekesfehervar.

Liga ICE, 26. krog

Petek, 10. december:

Fehervar – Gradec 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Dornbirn – Pustertal 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Salzburg – Znojmo 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Beljak – KAC 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Bolzano – Dunaj 7:4 (1:1, 4:1, 2:2)

Olimpija – Innsbruck 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Lestvica

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar