Grenak poraz proti neposrednim tekmecem za končnico

Hokej 17. Feb. 202222:02 > 18. Feb. 2022 18:581 komentar
Delite:
Foto: HKO/Sportida/ICEHL

Hokejisti SŽ Olimpije so v zaostali tekmi 36. kroga lige ICEHL izgubili s Pustertalom z 2:4 (1:1, 0:1, 1:2).

Ljubljančani so v zadnjih dneh pokazali dve lepi predstavi in premagali močna tekmeca, Salzburg in celovški KAC. Danes pa so naleteli na čvrstega in trdnega nasprotnika, ki je spretno izkoriščal njihove napake, tako da je na koncu Olimpija na svojem ledu klonila z 2:4.

Potem ko so proti Celovčanom slavili z nogometnih 1:0 in pokazali izjemno zbrano obrambno predstavo, je bila danes podoba zeleno-belih v tem elementu nekoliko slabša. Pustertal pa je znal izkoristiti prav vsako napako, ki so jo zmaji naredili pred svojim vratarjem Paavom Hölsäjem.

Foto: HKO/Sportida/ICEHL

Olimpija lovila zaostanek

Domači so morali vseskozi loviti tekmeca. V prvi tretjini, ko so bili Južnotirolci res boljši, so pravzaprav iztržili ugoden izid. Minimalen zaostanek so izničili celo v trenutkih, ko so imeli na ledu igralca manj, ko sta v protinapad ušla Sebastien Piche in Miha Zajc, slednji pa je nato premagal Hannesa Stohla.

Nadaljevanje je spet prineslo gol za Pustertal, a v drugi tretjini domačim ni uspelo priti do izenačenja, čeprav so imeli tudi dvakrat igralca več na ledu.

V zadnji tretjini so zeleno-beli skušali na vsak način priti do izenačenja, toda Pustertal je bil zbran v svoji obrambni tretjini, spet pa je kaznoval nepozornost domačih v obrambi in pobegnil na 3:1. Zdelo se je, da domačim ne bo več uspelo najti poti do preobrata, a je potem tri minute in pol pred koncem Blaž Tomaževič uprizoril lep prodor in ga kronal še z natančnim strelom za 2:3.

Foto: HKO/Sportida/ICEHL

A to je bi tudi zadnji domači gol na tekmi, tveganje brez vratarja v zadnji minuti in pol pa je nato prineslo še en gol Pustertala za končnih 2:4.

»Če me kaj zmoti, je to, da nismo pripravljeni, kot bi morali biti. Predvsem mentalno. Hitro moramo pozabiti to tekmo in biti v nedeljo boljši. Zadnja tretjina je bila malce boljša, ampak v celoti smo bili preslabi. Pustertal je močan v duelih, to smo pričakovali, a bi jih morali predrsati, pa nam ni šlo. Znojmo v nedeljo bo povsem drugačna tekma, imajo več hitrosti in znanja,« je po bolečem porazu proti starim znancem iz alpske lige poklapano dejal trener Olimpije Mitja Šivic.

Ta teden imajo Ljubljančani v regionalni ligi tri domače tekme, zadnja jih čaka v nedeljo, ko bo v Tivoli prišel češki klub Znojmo.

Dunaj in Linz brez boja do zmag

Vodstvo hokejske lige ICEHL je danes sporočilo, da bo tekmi Dornbirna, ki bi morali biti odigrani 18. in 19. februarja, registriralo z izidom 5:0 za njihova tekmeca. Ekipa Dornbirna ni izpolnjevala pogojev pravilnika o covidu. Tekmi zato niso prestavili. Moštvi Dunaja in Linza sta tako prišli do zmag brez odigranega dvoboja.

Liga ICE

Zaostala tekma 36. kroga

Četrtek, 17. februar:

Olimpija – Pustertal 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Strelci: 0:1 Gerlach (Stukel, Willcox, 5.), 1:1 Zajc (Piche, 14.), 1:2 Andergassen (Budish, Mantinger, 30.), 1:3 Bardaro (Harju, 50.), 2:3 Tomaževič (57.), 2:4 Mantinger (59.)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar