Ljubljančani doma klonili proti rdečim bikom

Hokej 21. Feb 202321:51
Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti SŽ Olimpije so na tekmi mednarodne lige ICEHL izgubili z Red Bull Salzburgom z 1:4 (0:2, 1:1, 0:1).

Hokejisti Olimpije, ki so brez možnosti za preboj na 10. mesto, to še vodi v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva, so izgubili še proti Salzburgu. S pomlajeno ekipo so se dobro upirali favoriziranemu tekmecu.

Uvodni del je bil popolnoma v znamenju Avstrijcev, ki so zaspano ljubljansko obrambo presenetili že po 30 sekundah, ko je zadel Peter Schneider. Razmerje strelov na gol so gostje v prvem delu dobili kar s 16:4, premoč pa je v 10. minuti za drugi gol unovčil Thomas Raffl.

V drugem delu pa so se zmaji zbudili in bili z disciplinirano igro povsem enakovreden tekmec. Za borbenost so bili nagrajeni v 37. minuti, ko je znižal Miha Zajc, a le dve minuti kasneje je za goste zadel Dominique Heinrich.

Foto: HKO/Domen Jančič

Žan Us, ki je dobro branil ljubljanska vrata, je moral četrtič po plošček v svojo mrežo v 47. minuti, ko ga je po hitri in lepi akciji ugnal Mario Huber. Takrat so Salzburžani dokončno zadrsali novi zmagi naproti in brez težav popolnoma nadzirali dogodke na ledu.

V petek bo Olimpija v dvorani Tivoli gostila Bolzano, v nedeljo pa odhaja na gostovanje k Pustertalu.

SŽ Olimpija – Red Bull Salzburg 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 600,

sodniki: Sternat, Trilar (glavna), Hribar, Zgonc.

Strelci: 0:1 Schneider (Harnisch, Nissner, 1.), 0:2 Raffl (Schneider, 10.), 1:2, Zajc (Čepon, Sodja, 37.), 1:3 Heinrich (Stajnoch, Wukovits, 39.), 1:4 Huber (Nissner, Harnisch, 47.).

Kazenske minute: SŽ Olimpija 0, Red Bull Salzburg 2 minuti.

Komentari

Vaš komentar