Kopitar s Kingsi do zmage po loteriji strelov

Liga NHL 25. Okt 20179:37 > 9:49
Getty Images

Anže Kopitar je z Los Angeles Kingsi vknjižil novo zmago. S tem je njegova ekipa pokazala, da se je hitro pobrala po prvem porazu v novi sezoni. Danes so ugnali Ottawo s 3:2, potem, ko so tekmo odločili kazenski streli.

Kingsi so odigrali svojo drugo tekmo v gosteh v dveh dneh in po včerajšnjem porazu, danes premagali Ottawo Senatorse. Na ledu pri kraljih je spet blestel mladi Adrian Kempe, očitno novi bodoči zvezdnik lige NHL.

Mladi 21-letni Šved je tekmo odprl s podajo, ko je Kingse v vodstvo popeljal Alec Martinez in to že v 24. sekundi srečanja. Domačini so zelo hitro prišli do izzenačenja. Samo šest minut pozneje je zadel Phaneuf. V drugi tretjini zadetkov nismo videli.

Sledila je tretja tretjina, ko je domača ekipa z igralcem manj povedla v 47. minuti po uspešnem strelu Thompsona. Kingsi so se mučili in šele minuto in 46. sekund pred koncem prišli do zadetka, ki ga je zabil mladi Kempe. Sledil je podaljšek in potem še kazenski streli, kjer so bili bolj razpoloženi gostje.

Kot prvi je zadel Cammalleri. Ottawa je oba poizkusa zapravila. Pri Kingsih je drugi strel zapravil tudi naš Anže Kopitar. Mož odločitve pa je bil pri tretjem strelu znova Kempe.