Kopitar izgubil proti St. Louisu

Liga NHL 31. Okt 20178:45 > 8:47
Getty Images

Hokejisti St. Louis so v Ligi NHL vknjižili četrto zaporedno zmago, potem ko so na domačem ledu Scottrade Centra s 4:2 premagali Los Angeles. Anže Kopitar je vpisal eno točko.

Getty Images

Prva tretjina se je končala brez zadetkov, nato pa je po sedmih minutah nadaljevanja domača vrsta povedla, ko je Schwartz v nevtralni tretjini ukradel ploščico, jo poslal popolnoma na levo proti Tarasenku, ki jo je z natančnim strelom ob vratnici pospravil v mrežo. V drugi tretjini je padlo kar pet golov. Naslednji že slabe tri minute kasneje, ko je Schwartz za 2:0 pred vrati v mrežo potisnil odbito ploščico po strelu Schenna. Dobre tri minute so minile, ko se je prvič zatresla domača mreža. Po lepi podaji Aleca Martineza za hrbet obrambi Bluesov je sam proti vratom zadrsal Tanner Pearson in matiral Jaka Allena.

Toda znova so minile le tri minute, ko je padel nov gol. Ponovno so bili uspešni gostitelji. Z modre črte je s strelom iz zapestja Jonathana Quicka, ki zaradi velike gneče ni imel dobrega pregleda, presenetil Carl Gunnarson. 58 sekund kasneje so Kralji izkoristili številčno premoč na ledu. Anže Kopitar je z modre črte podal na desno, kjer je bil Drew Doughty. Ta je streljal, ploščica pa se je od Dustina Browna odbila za hrbet Allena. Končni izid je minuto in pet sekund pred koncem postavil Vladimir Sobotka, ki je po izgubljeni ploščici Kopitarja zadel v prazno mrežo.

Tekme 30. oktobra:
ST. LOUIS – LOS ANGELES 4:2
Tarasenko 28., Schwartz 31., Gunnarsson 37., Sobotka 59.; Pearson 34., Brown (podaja Kopitar) 38.

NY ISLANDERS – VEGAS 6:3

PHILADELPHIA – ARIZONA 3:4 – podaljšek

COLUMBUS – BOSTON 4:3 – kazenski streli

OTTAWA – MONTREAL 3:8

FLORIDA – TAMPA BAY 5:8

VANCOUVER – DALLAS 1:2 – podaljšek

SAN JOSE – TORONTO 3:2