Kopitar igralec tekme ob zmagi proti Detroitu

Liga NHL 29. Nov 201712:12 > 12:21
Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so v noči iz torka na sredo s 4:1 ugnali Detroit, igralec tekme je bil Anže Kopitar, ki je dosegel dva gola in vpisal še podajo.

Srečanje so sicer bolje začeli domačini, ki so z zadetkom Mika Greena povedli v 15. minuti in prednost držali vse do konca druge tretjine. Takrat sta v razmiku dveh minut in desetih sekund za preobrat poskrbela Dustin Brown in Anže Kopitar, ki je bil tudi podajalec pri izenačujočem golu. Kopita se je med strelce vpisal še v 53. minuti, ko je poskrbel za končnih 4:1. Tretji gol za kralje je na začetku zadnjega dela dosegel Adrian Kempe.

Los Angeles se je z zmago izenačil z Vegasom na vrhu Pacifiške divizije.

Kopitar, ki je v tej sezoni dosegel že 12 golov, je po tekmi povedal: “Letos se počutim dobro, morda je to razlika. Precej bolj sem samozavesten glede svoje igre. Lani sem igral veliko, še preden se je sezona začela. Bile so olimpijske kvalifikacije, svetovni pokal. Bil sem utrujen, še preden se je vse začelo, in zato sem imel slabo sezono.” Kopitar ima zaenkrat na svojem računu 28 točk, kar ga uvršča na 9. mesto v Ligi NHL.

V noči na petek bodo Kralji gostovali v Washingtonu.

Liga NHL, 28. november:

DETROIT – LOS ANGELES 1:4 
BUFFALO – TAMPA BAY 0:2 
NY ISLANDERS – VANCOUVER 5:2 
NY RANGERS – FLORIDA 4:5
PHILADELPHIA – SAN JOSE 1:3 
COLUMBUS – CAROLINA 3:2 – kazenski streli 
NASHVILLE – CHICAGO 3:2 
CALGARY – TORONTO 1:4 
EDMONTON – ARIZONA 3:2 – podaljšek 
VEGAS – DALLAS 0:3