Visok poraz Kingsov ter dve točki Kopitarja

Liga NHL 14. Feb 20188:28 > 8:40
Twitter

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči doživeli nov poraz v ligi NHL. Kalifornijski kralji so v dvorani PNC Areni v Raleighu v Severni Karolini morali priznati premoč domačemu moštvu Hurricanes, ki je slavilo z izidom 7:3. Slovenski as Anže Kopitar je na tekmi vpisal dve točki.

La Kingsom v zadnjem obdobju nikakor ne gre kot po maslu, danes so proti Carolini doživeli nov hud udarec in kar sedem zadetkov v svoji mreži. Že po prvi tretjini je bilo jasno, da veliko možnosti za uspeh nimajo, saj so že izgubljali z 3:0. Za domače je dvakrat zadel Justin Faulk, prvi gol na tekmi pa je dosegel Jacoob Slavin

V drugi minuti druge tretjine je Faulku uspelo zabiti hattrick. Na 5:0 je povišal Jeff Skinner, to je bil tudi tretji zadetek domačih z igralcem več. V 32. minuti je z igralcem več gol desegel tudi Anže Kopitar. Malce pred koncem druge tretjine je na 5:2 po podaji Kopija znižal Tyler Toffoli.

Po zadetku Torreya Mitchella na 5:3 je znova posijalo nekaj sonce za kralje, ki pa so s temi tremi zadetki zgolj malce ublažili visok poraz, ki so jim ga domači zadali v zaključku tekme, ko je najprej še enkrat zadel Skinner, končni rezultat 7:3 pa je postavil Sebastian Aho.

Hkrati pa so se pri Kingsih odrekli tudi uslugam slovaškega napadalca Mariana Gaborika in Nicka Shoreja, ki se selita k Ottawa Senators, od koder se bosta v ekipo Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja preselila obrambni igralec Dion Phaneuf in napadalec Mate Thompson, ki se vrača po poškodbi, sta sporočili ekipi severnoameriške hokejske lige NHL.