Vegas z minimalno zmago do vodstva proti Los Angelesu

Liga NHL 12. Apr 20189:28 > 9:37
Getty Images

Hokejisti Las Vegasa so končnico Lige NHL začeli z zmago. Pred svojimi navijači so z 1:0 ugnali Los Angeles.

Edini gol je padel v 4. minuti, ko so bili gostitelji nagrajeni za vztrajnost. Po agresivni igri so prišli do ploščka za golom, Tomaš Nosek pa se je izkazal s podajo na modro črto, od koder je s pomočjo vratnice zadel Shea Theodore.

Los Angeles je po prejetem zadetku ves čas pritiskal, a je vratar Las Vegasa Marc Andre Fleury, ki je lani s Pittsburghom osvojil naslov prvaka, zaustavil vseh 30 poskusov.

Kralji so največjo priložnost zapravili v drugi tretjini, ko je po strelu Drewa Doughtyja plošček prišel do Dustina Browna, ta pa je z dobrega pol metra zgrešil prazna vrata.

Imeli smo dobre priložnosti, sam sem imel dve, naslednjič jih moramo izkoristiti. Lahko igramo bolje in moramo igrati bolje, če se želimo vrniti domov z eno zmago,” je po tekmi razlagal kapetan Los Angelesa Anže Kopitar.

Druga tekma je na sporedu v noči na soboto, gostitelj bo znova Las Vegas.

Končnico je silovito začel Pittsburgh, ki je Philadelphio ugnal s kar 7:0. Pingvini so že po prvem delu vodili s 3:0, zadnje tri zadetke pa je prispeval sijajni kapetan Sidney Crosby, ki je po tekmi pametno miril navdušenje: “To je le ena tekma. Ali zmagaš s 7:0 ali po dveh podaljških z 1:0, v vsakem primeru je to le ena zmaga. V končnici je izjemnega pomena, da znaš stopnjevati formo in se prilagajati.” Do zmage je prišel še Winnipeg, ki je s 3:2 ugnal Minnesoto.

Liga NHL, končnica, zahod:
VEGAS – LOS ANGELES – 1:0
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

WINNIPEG – MINNESOTA – 1:0
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Četrtek:
NASHVILLE – COLORADO – 0:0
ANAHEIM – SAN JOSE – 0:0

Vzhod:
PITTSBURGH – PHILADELPHIA – 1:0
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Četrtek:
TAMPA BAY – NEW JERSEY 0:0
BOSTON – TORONTO 0:0
WASHINGTON – COLUMBUS 0:0