Vegas že v 35. sekundi načel mrežo Winnipega

Liga NHL 17. Maj 20186:23 > 6:31
Ethan Miller, Getty Images Sport

Hokejisti Vegasa so na krilih Jonathana Marchessaulta in Marca Andrea Fleuryja drugič zapored premagali Winnipeg (4:2) in vodijo v finalni seriji Zahodne konference Lige NHL z 2:1.

Marchessault je na drugi tekmi zapored zabil dva gola, prvega že v 35. sekundi, Fleury pa je zaustavil 33 od 35 strelov na svoja vrata. Winnipeg je izenačil na 1:1 v 26. minuti, vendar je že 12 sekund pozneje novince v ligi v vodstvo spet popeljal James Neal. Na 3:1 je v 28. minuti povišal Alex Tuch.

Upanje Kanadčanom je v 18. sekundi zadnje tretjine vrnil Mark Scheifele, nato pa je na sceno stopil Fleury, ki je zaustavil vseh 16 poskusov Jetsov. Tri sekunde pred koncem je piko na i postavil Marchessault za peto domačo zmago Zlatih vitezov na šestih tekmah v letošnji končnici. Marchessault je prvi v zgodovini, ki je zadel na isti tekmi konferenčnega finala v prvi in zadnji minuti. S 17 točkami v končnici je najučinkovitejši hokejist Vegasa.

Razmerje v strelih je bilo 35:30 v korist gostov.

Šajfli je već u prvom napadu Vinipega u poslednjem periodu smanjio na 3:2. Kanađani su na sve načine pokušavali još jednom da se upišu u strelce, a riskantna igra im se obila o glavu i Maršes je u poslednjim trenucima postavio konačnih 4:2.