Odmeven prestop Karlssona iz Ottawe v San Jose

Liga NHL 14. Sep 20189:21 > 9:22
Getty Images

Eden boljših branilcev v ligi NHL Erik Karlsson se je iz Ottawe preselil k San Jose Sharksom. V menjavo je bilo vključenih kar deset igralcev.

Govoril bom odkrito. Želim si, da bi bil v tem trenutku v drugačnih okoliščinah. Je zelo čustven in žalosten dan zame in za družino, ampak to je pač ta del posla. Nisem še čisto dojel, kaj se dogaja. Vse se je odvilo hitro, čeprav se je o tem nekaj govorilo že celo leto. Ampak nikoli si nisem predstavljal, da bom zapustil Ottawo,” je dejal Karlsson.

Senatorji so bili njegova edina ekipa v devetih sezonah v Ligi NHL. Julija so mu ponudili podaljšanje pogodbe, ki pa je ni podpisal.

Ottawa je v San Jose poslala tudi Francisa Perrona, dobila pa je napadalca Chrisa Tierneyja in Rudolfsa Balcersa, branilca Dylana DeMela, pravice do napadalca Joshue Norrisa, izbor v prvem krogu nabora 2019 ali 2020, izbor v drugem krogu 2019 in še dva izbora, ki ju bodo uredili pozneje.

Karlsson je v prejšnji sezoni za Ottawo dosegel devet golov in 53 podaj na 71 tekmah. V zadnjih petih sezonah je bil najboljši po točkah v ekipi ali pa izenačen na vrhu. Je petkratni udeleženec tekem vseh zvezd in je bil najboljši branilec v letih 2012 in 2015.