Anže zadel in podal, kralji pa še enkrat izgubili

Liga NHL 18. Nov 20189:07 > 9:24
Getty Images

Tegobam kluba iz mesta angelov ni videti konca. Sinoči so sicer kralji slovenskega zvezdnika Anžeta Koptiarja prikazali nekoliko boljšo predstavo, a spet klonili. S 3:5 (0:0, 3:2, 0:3) je bil na svojem ledu boljši Nashville.

Najboljši slovenski hokejist je zadel v drugi tretjini za vodstvo 2:1 in bil podajalec pri tretjem zadetku Kraljev za vodstvo 3:2. Za goste sta bila uspešna še Nate Thompson in Alex Iafallo, poseben jubilej pa je obeležil veteran v vrstah kraljev, Dion Phaneuf, ki je odigral že 1000. tekmo v ligi NHL.

Praznik večletnega člana ekipe Ottawa Senators je pokvaril poraz, saj so plenilci po zaostanku zadnjo četrtino dobili s 3:0 in se veselili zmage.

Pri domačih je imel svoj “show” Calle Järnkrok, ki je prvič, odkar igra v NHL ligi, dosegel hat-trick. Poleg Šveda sta za Nashville v polno zadela še Kyle Turris in Nick Bonino.

Naslednjo tekmo kralji igrajo v noči na torek, ko bodo gostovali v St. Louisu. Po 19 tekmah je Kopitar s svojimi soigralci dosegel le 6 zmag, 12-krat izgubil, ena tekma pa se je končala po podaljšku. Najbrž ni potrebno posebej razlagati, da je LA trenutno v zahodni konferenci zadnji.