Tudi v letu 2019 Kralji ostajajo neprepričljivi

Liga NHL 2. Jan 201910:08 > 10:20
Getty Images

Los Angeles Kingsi našega Anžeta Kopitarja so na novega leta dan odigrali tekmo proti Vegasu v gosteh in dokaj prepričljivo izgubili z 2:0.

Los Angeles Kingsi so leto 2019 začeli s porazom proti Vegasu. Potem, ko so v letošnji sezoni v slabi formi, so sicer pred nekaj dnevi s serijo štirih zaporednih zmag malenkost nakazali, da bi lahko počasi vendarle prešli v boljšo formo, predvsem pa na boljši položaj na lestvici. A se očitno to še nekaj časa ne bo zgodilo, saj so danes znova prikazali slabo predstavo proti Vegasu in izgubili z 2:0.

Sicer gledalci v Vegasu zadetkov niso videli vse do tretje tretjine, a kljub temu so imeli domači več priložnosti. Prva tretjina je bila sicer še dokaj izenačena, v drugi pa so domači povsem zagospodarili in takšno igro prenesli tudi v zadnjo tretjino.

V 44. minuti se jim je takšna igra obrestovala, saj so z igralcem več na ledu prišli do vodilnega zadetka, zadel je Brandon Pirri. Zmago je v zadnji minuti z zadetkom v prazno mrežo potrdil Alex Tuch.

Zmaga domačih je bila več kot zaslužena z večih razlogov. V oči bode tudi podateh o strelih proti vratom. Domači so sprožili kar 48 strelov, Anže Kopitar in njegovi soigralci pa zgolj 17.