Kopitar zadel, Kralji pa izgubili

Liga NHL 8. Jan 20199:36 > 9:39
Getty Images

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v obračunu proti San Joseju vknjižili že svj 24 poraz v tej sezoni, potem ko so bili Sharksi uspešnejši s 3:1. Edini zadetek Los Angelesa je dosegel Anže Kopitar, to pa je bil njegov 301. gol v karieri.

Los Angeles je gostoval v San Joseju, ta pa je kalifornijski derbi dobil s 3:1. Joonas Donskoi, Tomaš Hertl in legendarni Joe Thornton so bili strelci za domače hokejiste, igralec tekme proti Los Angelesu pa je bil Erik Karlsson, ki je podal za vse tri zadetke svojega moštva.

Karlsson je tako že na trinajsti zaporedni tekmi vpisal vsaj eno točko, še več, v tem obdobju je dosegel zadetek in kar 21 asistenc.

Za Kralje je v 24. minuti edini gol dosegel Anže Kopitar, takrat za izenačenje na 1:1. San Jose je v zadnjem obdobju v odlični formi, saj so morski psi dosegli šest zaporednih zmag, od tega eno po podaljšku. San Jose je med drugim na tekmo proti Los Angelesu prišel z impresivno zmago proti moštvu Tampa Bay Lightning, ki je do tiste tekme nanizalo kar 16 tekem z vsaj eno osvojeno točko.

Kingsi bodo naslednjo tekmo odigrali na domači ledeni ploskvi proti Ottawi.