Kralji na odmor z zmago, Kopitar do gola in podaje

Liga NHL 22. Jan 201910:07 > 10:18
Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so na domačem ledu prišli do pomembne zmage proti St. Louisu (4:3) in se lahko na enajstdnevni tekmovalni premor odpravijo nekoliko mirneje. Levji delež je k zmagi prispeval tudi kapetan Anže Kopitar, ki je vpisal 20. podajo in 14. gol v sezoni.

Po sobotni katastrofi, ko jih je s kar 7:1 porazil Colorado, so Kralji nujno potrebovali zmago. Tudi ponedeljkova tekma se je začela katstrofalno, saj so Bluesi v prvi tretjini povedli z 2:0. Los Angeles je rezultat po zaslugi Kopitarja spreobrnil v drugi tretjini, ko se je na semaforju izpisalo 3:2. Zmago je Kraljem sredi zadnje tretjine pristreljal branilec Paul LaDue. Za Los Angeles je bila to 20. zmaga v tej sezoni.

Morda nam ni uspel takšen začetek, kot smo si ga želeli, a smo udarili nazaj in si priborili zmago,” je po tekmi dejal Kopitar, ki je še petič zapored na tekmah proti St. Louisu prispeval vsaj točko. “Četudi smo v prvi tretjini zaostajali, smo si vseeno priigrali kar nekaj priložnosti, le ni nam jih uspelo izkoristiti. A verjeli smo vase, vztrajali in uspelo nam je delo opraviti do konca,” je še dodal s 37 točkami najučinkovitejši Kralj.

Ob Kopitarju je bil pri Los Angelesu razigran še Tyler Toffoli, ki je prav tako prispeval gol in podajo, z dvema podajama pa se je izkazal še Brendan Leipsic. Pri gostih so zadeli Mackenzie MacEachern, Oskar Sundqvist in Ryan O’Reilly.

Kralji bodo zdaj počivali vse do 2. februarja, premor pa bo ponudil tudi tekmo vseh zvezd. Los Angeles bo nato v New Yorku začel s turnejo šestih gostovanj, najprej se bodo v Brooklynu pomerili z Islanderji.