NHL: 62 zmag, v končnici pa so jih "pometli"

Liga NHL 17. Apr 20194:23 > 4:25
Kirk Irwin/Getty Images

Moštvo Columbus Blue Jackets je prvič v svoji kratki zgodovini dobilo serijo končnice v ligi NHL. To so storili na najboljši možen način, potem ko so s 4:0 v zmagah pometli s prvimi nosilci končnice, hokejisti moštva Tampa Bay Lightning.

V zadnji tekmi serije so hokejisti moštva Columbus Blue Jackets pred domačimi gledalci premagali prve favorite za zmago v ligi s 7:3. Tampa je tako izpadla iz končnice kot prvi nosilec. Pierre-Luc Dubois je vpisal zadetek in dve asistenci, dvakratni strelec pa je bil na zadnji tekmi tudi Alexandre Texier.

Prvič v zgodovini lige NHL se je ekipa, ki je osvojila Predsedniški pokal (podeljen najboljši ekipi v rednem delu sezone), od končnice poslovila v prvem krogu in to brez zmage. Tampa je v rednem delu sezone igrala odlično in vpisala 62 zmag in tako izenačila NHL rekord iz sezone 1995/1996, ko so toliko zmag v rednem delu zbralu tudi hokejisti moštva Detroit Red Wings.

Blue Jacketsi bodo v drugem krogu končnice igrati z zmagovalcem serije med Bostonon in Torontom, slednji pa v tem trenutku vodi z 2:1 v zmagah.