Columbus boljši od prvakov iz Pittsburgha

Liga NHL 18. Feb 20175:28 > 6:44
Getty Images/Kirk Irwin

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali samo tri tekme. Zmage po podaljšku so se veselili igralci Columbusa, ki so z 2:1 premagali Pittsburgh, in Colorada, ki so bili prav tako z 2:1 boljši od Caroline. Florida se je s 4:1 znesla nad Anaheimom.

Lahko bi rekli, da je slavje sicer pokvarila prva zvezda Pittsburgha, Sidney Crosby, ki je večer prej prišel do svoje jubilejne 1000. točke v karieri v Ligi NHL.

Tokrat je Dubinsky s svojim zadetkom prinesel triumf Blue Jacketsom po podaljšku. Na koncu je bilo 2:1, za Dubinskega pa je bil to sploh njegov prvi zadetek v podaljšku najmočnejše hokejske lige na svetu.

Colorado je prišel na dvoboj s Carolino s slabo popotnico: petimi porazi. A je na koncu domov odnesel zmago, čeprav po podaljšku. Tega je odločil Mikko Rantanen. Colorado je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Tyson Barrie, Jeff Skinner je izenačil še pred zvokom za konec prvih 20 minut tekme.

Panterji s Floride so zmagali tretjič po vrsti in šestič v zadnjih sedmih tekmah. James Reimer je za zmagovalno ekipo zbral 35 obramb, med strelce so se vpisali Colton Sceviour, Jaromir Jagr, Aaron Ekblad in Derek MacKenzie, Andrew Cogliano pa je bil strelec za Anaheim, ki je s tem golom vodil 1:0.