Florida do zmage 4,6 sekunde pred koncem

Liga NHL 21. Feb 20179:18 > 9:36
Getty Images

V noči s ponedeljka na torek sta bili v Lihi NHL na sporedu dve tekmi. Zelo napeto je bilo v Floridi, kjer je zmagoviti zadetek padel 4,6 sekunde pred zvokom sirene.

Hokejisti Floride so tako dosegli pomembno zmago. Z 2:1 so bili boljši od St. Louisa, srečanje pa je tik pred koncem odločil Vincent Trocheck, ki je strašanski pritisk svoje ekipe vendarle kronal z zadetkom. Vratar gostiteljev Jake Allen, ki je imel dober večer, je bil ob strelu nemočen, saj ploščka ni videl.

“Kot da bi za trenutek osvojili Stanleyjev pokal, tako smo se počutili. Doseči zmago dobre štiri sekunde pred koncem … pokazali smo, da smo iz pravega testa, čeprav so v zadnji tretjini izenačili,” je dejal junak tekme Trocheck.

Gostje so sicer povedli že sredi prve tretjine, ko je zadel Jonathan Marchessault, ki je izkoristil podajo Nicka Bjugstada. Edini dol za domače je dal Kyle Brodziak, ki je za hrbet Jamesa Reimerja pospravil odbitek.

Na drugi tekmi je Anaheim le dan po domači zmagi proti Los Angelesu tokrat klonil na gostovanju pri Arizoni. Pri Kojitih je v Ligi NHL debitiral vratar Marek Langhamer in zbral sedem obramb. Z zadnjo na srečanju je zagotovil zmago Arizone. “Plošček je padel na tla med mene in Coreya Perryja (napadalec Anaheime), ki se je izvrstno znašel in prišel v priložnost za zadetek. Želel sem samo pravočasno pokriti “dolgi kot” in na srečo mi je uspelo,” je odločilno obrambo opisal Langhamer. Anaheim je z novo zmago pri 72 točkah.

Liga NHL 20. februar:
ST. LOUIS – FLORIDA 1:2
ARIZONA – ANAHEIM 3:2