Philadelphia in Vegas prva nosilca

Liga NHL 9. Avg 20208:23 > 8:40
Getty Images

Ekipi Philadelphia Flyers in Vegas Golden Knights bosta končnico začeli kot prvi nosilki v svojih konferencah, kar pa v "mehurčkih" brez gledalcev in prednosti domačega ledu ne pomeni nič.

V mehurčkih lige NHL v Torontu in Edmontonu sta bili sinoči odigrani dve tekmi v skupinah za razvrstitev, obe pa sta odločali o prvih nosilcih konferenc.

V Torontu, kjer tekmujejo ekipe vzhodne konference, je Philadelphia s 4 : 1 premagala Tampo Bay in bo tako startala s prve pozicije. Za Flyerse je v prvi tretjini dva gola dosegel Nicolas Aube-Kubel. Zaostanek je zmanjšal Tyler Johnson, vendar sta potem zmago Philadelphie potrdila Joel Farabee in Tyler Pitlick. Philadelphia, ki je bila po rednem delu na 4. mestu, je v Torontu dobila vse tri tekme.

V Edmontonu so zbrane ekipe zahodne konference in za številko ena sta se pomerila Vegas in Colorado. Srečanje je bilo po pričakovanjih zelo izenačeno, Vegas je trikrat vodil, Colorado pa trikrat izenačil. V podaljšku je bil mož odločitve Alex Tuch, ki je zadel po 4 minutah in 44 sekundah igre ter Vegasu zagotovil zmago.

Nocoj bodo na sporedu še tri tekme, v obeh konferencah se bo odločalo o tretjem in četrtem mestu v skupinah za razvrstitev (St. Louis – Dallas in Boston – Washington), medtem ko bosta Toronto in Columbus odigrala odločilno, peto tekmo kvalifikacijske serije.

Za zdaj je znano, da bo v prvem kolu končnice na vzhodu Philadelphia igrala proti Montrealu, na zahodu pa sta že znana para Vegas – Chicago in Colorado – Arizona.

Rezultata lige NHL, 8. avgust:

Philadelphia – Tampa Bay 4 : 1

Vegas – Colorado 4 :3*

*po podaljšku