Načrtovana operacija srca: Lundqvist pred največjim izzivom

Drugi športi 28. Dec 202021:57
Christian Petersen, Getty Images Sport
Christian Petersen, Getty Images Sport

Švedski hokejski vratar Henrik Lundqvist bo moral zaradi težav srcem na operacijo, je sporočilo vodstvo severnoameriške lige NHL. Nekdanji vratar New York Rangers je pred letošnjo sezono podpisal enoletno pogodbo z ekipo Washington Capitals, a je sredi decembra sporočil, da bo izpustil celotno sezono.

Henrik Lundqvist je na svojem Twitter profilu objavil, da je pred resno operacijo srca. Pred začetkom nove sezone lige NHL je tako kot tudi vsi ostali igralci opravil preiskave na katerih pa je bilo ugotovljeno, da ima srčno napako.

“V zadnjih treh tednih se je moja koncentracija iz treningov in prihajajoče sezone prestavila na moje zdravje in na to kaj lahko in česa ne smem. Natančneje, čaka me operacija na odprtem srcu. Vsi imamo vrhove, ki jih moramo preplezati. Še vedno sem pozitiven in že razmišljam o okrevanju,” je zapisal Lundqvist.

Ekipa za katero nastopa Lundqvist Washington Capitals je zapisala, da je njihov vratar pred izzivom s katerim se bo moral soočiti in tudi z vsem zaradi česar je postal eden najboljših vratarjev v zgodovini hokeja.

 

Komentari

Vaš komentar